ORDRE GRI/239/2011, de 22 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a municipis perquè realitzin actuacions adreçades a la millora en l'eficiència de la seva gestió i optimització de recursos, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GRI/239/2011, de 22 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a municipis perquè realitzin actuacions adreçades a la millora en l'eficiència de la seva gestió i optimització de recursos, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

El Decret 200/2011, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Relacions Institucionals les competències en matèria d'assistència i cooperació amb el món local de Catalunya.

En aquest marc competencial i davant la situació per la qual passen molts municipis, el Departament de Governació i Relacions Institucionals considera necessari convocar unes subvencions que fomentin la realització d'actuacions d'anàlisi i estudi adreçades a assolir una gestió més eficient dels recursos municipals, tendint cap a l'estalvi de despeses.

Per tal de donar agilitat a aquest procediment, les bases d'aquestes subvencions estableixen que la tramitació de les sol·licituds i la resta d'actuacions que en derivin només es portaran a terme per mitjans electrònics, mitjançant la plataforma EACAT de serveis de les administracions públiques de Catalunya. Aquesta exclusivitat en la tramitació es fonamenta en les previsions que estableixen la Llei 29/2010, de 3 d'agost, d'ús dels mitjans electrònics al sector públic de Catalunya, i al Decret 56/2009, de 7 d'abril, per al impuls i desenvolupament dels mitjans electrònics de l'Administració de la Generalitat, així com amb el fet que tots els municipis de Catalunya tenen garantit l'accés i disponibilitat dels mitjans per a la presentació telemàtica de documents entre les Administracions públiques catalanes.

Per tot això, i d'acord amb el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 26/2009, de 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a l'atorgament de subvencions a municipis perquè realitzin actuacions adreçades a la millora en l'eficiència de la seva gestió i optimització dels seus recursos. S'atorgarà un màxim d'un ajut econòmic per municipi.

Article 2

Aprovar les bases reguladores de les subvencions a municipis perquè realitzin actuacions adreçades a la millora en l'eficiència de la seva gestió i optimització dels seus recursos, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

L'import global màxim destinat a aquesta convocatòria és de 500.000,00 euros, dels quals 400.000,00 euros són a càrrec de la partida pressupostària D/460.0001.00/7110 del pressupost del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011, i 100.000,00 euros són a càrrec de la partida corresponent dels pressupostos de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2012.

Article 4

4.1 Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 15 dies naturals a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

4.2 Els ajuntaments que presentin la sol·licitud per participar en aquesta convocatòria han d'enviar, simultàniament a la sol·licitud, si no ho han fet abans, a l'adreça electrònica del Departament de Governació i Relacions Institucionals (hlap.governacio@gencat.cat), les dades de l'estalvi ordinari net i del romanent de tresoreria lliure per a despeses generals mitjançant el quadre que es troba al web http://www.municat.gencat.cat/upload/descarregues/dades_liquidacio_2010.xls.

4.3 Les actuacions subvencionades s'hauran d'haver contractat durant l'any 2011 i al llarg del primer trimestre de l'any 2012.

Article 5

La persona titular de la Direcció General d'Administració Local del Departament de Governació i Relacions Institucionals serà l'òrgan competent per a resoldre sobre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, els ens locals poden interposar recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria, els ens locals poden formular requeriment davant de la persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals en el termini de dos mesos, a comptar des de la publicació, d'acord amb el que estableix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 22 de setembre de 2011

Joana Ortega i Alemany

Consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a municipis perquè realitzin actuacions adreçades a la millora en l'eficiència de la seva gestió i optimització dels seus recursos

—1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions es participar en el finançament de les actuacions d'anàlisi i estudi que realitzin els ajuntaments de Catalunya adreçades a assolir una gestió més eficient dels recursos municipals, per tal de tendir cap a l'estalvi de despeses.

—2 Municipis destinataris

2.1 Poden ser destinataris d'aquests ajuts els municipis de Catalunya, amb prioritat per als que estiguin en alguna de les situacions següents, d'acord amb les dades consolidades de l'ajuntament i dels seus organismes autònoms en relació amb la liquidació de l'any 2010:

Tenir un romanent de tresoreria lliure per a despeses generals negatiu.

Tenir l'estalvi net ordinari negatiu.

Tenir un romanent de tresoreria lliure per a despeses generals negatiu i estalvi net ordinari negatiu.

2.2 Els municipis sol·licitants han de complir el requisit de no haver estat objecte de cap resolució ferma en via administrativa per la qual s'hagi requerit el reintegrament de la subvenció perquè no s'ha aplicat el fons a la finalitat subvencionada.

2.3 Als efectes d'aquesta Ordre es defineixen:

L'estalvi net ordinari com els recursos ordinaris menys despeses corrents i despeses per amortització de passius financers, sense incloure operacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR