DECRET 247/2007, de 6 de novembre, de distribució de mitjans personals i materials en matèria de predicció de risc d'allaus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

247/2007, de 6 de novembre, de distribució de mitjans personals i materials en matèria de predicció de risc d'allaus.

La Llei 15/2001, de 14 de novembre, de meteorologia, va crear el Servei Meteorològic de Catalunya com a entitat de dret públic de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i capacitat per al compliment de les seves funcions, com a organisme encarregat de gestionar i subministrar la informació meteorològica per al territori català i de garantir la disponibilitat d'una informació meteorològica que serveixi de referència en tots els àmbits de la Generalitat que requereixin suport, assessorament i informació en matèria meteorològica.

La disposició transitòria primera de la mateixa Llei 15/2001 va preveure el traspàs a la xarxa d'equipament meteorològics de Catalunya dels mitjans materials, pressupostaris i personals destinats a la gestió de les instal·lacions meteorològiques de titularitat de la Generalitat. Entre aquestes es feia especial esment a aquelles adscrites a l'Institut Cartogràfic de Catalunya. En compliment d'aquest mandat, mitjançant el Decret 255/2003, de 8 d'octubre, es van traspassar al Servei Meteorològic de Catalunya les instal·lacions meteorològiques vinculades a la funció de predicció d'allaus, com també, el personal, que fins el moment havien estat adscrits a l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

En virtut de la Llei 19/2005, de 27 de desembre, de l'Institut Geològic de Catalunya, es va crear aquest Institut com a entitat de dret públic de la Generalitat que ajusta la seva activitat a l'ordenament jurídic privat, amb l'objecte d'impulsar i portar a terme actuacions relatives al coneixement, la prospecció i la informació sobre el sòl i el subsòl, dins l'àmbit de les competències de la Generalitat. A aquest efecte, es van atribuir a l'Institut Geològic de Catalunya un seguit d'activitats i funcions, entre les quals estan les de fer treballs de cartografia geològica, geofísica, geotècnica, geomàtica i de riscos geològics o associats i, de forma més general, les d'estudiar i avaluar els riscos geològics i associats. Entre aquests riscos geològics i associats s'inclou expressament el risc d'allaus.

De tot l'exposat es desprèn que les funcions en matèria de predicció de perill d'allaus s'han de dur a terme de forma compartida entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Institut Geològic de Catalunya. En concret, segons les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR