ORDRE AAM/304/2011, de 28 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l'aigua i la biodiversitat, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/304/2011, de 28 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l'aigua i la biodiversitat, i es convoquen els corresponents a l'any 2011.

D'acord amb el Reglament (CE) núm. 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, d'ajuts al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Programa de desenvolupament rural de Catalunya per al període de programació 2007-2013 (PDR), aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya en data 22 de maig de 2007, i per la Comissió Europea, mitjançant la Decisió C(2008) 702, de 15 de febrer, modificada per la Decisió C(2009) 10340, de 14 de desembre, i per la Decisió C(2010) 8294 final, de 30 de novembre, i la Decisió de 24 de maig de 2011, preveu, dins l'eix 1, mesura 124, ajuts destinats a la cooperació per al desenvolupament de nous productes, processos i tecnologies en el sector agrícola, alimentari i en el sector forestal.

D'acord amb aquest Reglament, el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2007-2013, des de la mesura 124 de cooperació per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos, preveu ajudar, d'una banda, que el sector agrari i alimentari aprofiti les oportunitats de mercat mitjançant enfocaments amplis i innovadors en la creació de noves tecnologies, productes i processos, donant suport a la redacció de projectes d'R+D+I, liderats per les empreses o cooperatives del sector agrari i agroalimentari, en col·laboració amb centres d'investigació i recerca i universitats.

Per altra banda, la Decisió del Consell 2009/61/CE, que modifica la Decisió 2006/144/CE, sobre les directrius estratègiques comunitàries de desenvolupament rural com a resultat de la revisió mèdica de la PAC, introdueix com a prioritat els “nous reptes”. Amb aquest objectiu es persegueix incidir de forma directa sobre les prioritats de mitigació del canvi climàtic, l'ús d'energies renovables, la gestió sostenible de l'aigua i la protecció de la biodiversitat, a les quals el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural implementarà fons addicionals.

Consegüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector agrari i alimentari mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l'aigua i la biodiversitat, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar, per a l'any 2011, els ajuts destinats a la realització de projectes pilot innovadors per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l'aigua i la biodiversitat, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes, que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.3 Els ajuts que preveu aquesta Ordre, per un total de 600.000,00 euros, tenen el caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d'acord amb el que preveu el Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2007-2013.

L'aportació del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) anirà a càrrec de la partida pressupostària AG06D/770000100/5740 dels seus pressupostos per l'any 2012, que està dotada amb un import màxim de 150.000,00 euros amb naturalesa de crèdit anticipat, que representa el 25% del finançament d'aquests ajuts, i 450.000,00 euros van a càrrec del fons FEADER, que representa el 75% d'aquest finançament. La concessió dels ajuts queda condicionada a l'aportació efectiva del FEADER i a la disponibilitat efectiva del crèdit en els pressupostos del DAAM de 2012.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajuts és la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel subdirector o la subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària, el subdirector o la subdirectora general d'Indústries Agroalimentàries i el subdirector o la subdirectora general d'Agricultura.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de d'un mes a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de falta de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Les persones beneficiàries dels ajuts han de realitzar les actuacions objecte dels ajuts i justificar-les com a màxim fins al 30 de setembre de 2012.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.9 Els ajuts concedits a les persones físiques superiors a 3.000,00 euros i els concedits a persones jurídiques es faran públics al web www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAAM. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 28 d'octubre de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és:

La realització de projectes pilot innovadors destinats a mesures de mitigació dels efectes del canvi climàtic i la seva adaptació i/o a donar suport al desenvolupament d'energies renovables, i/o a millorar la gestió de l'aigua, i/o a conservar la biodiversitat agrària cultivada, realitzats per l'empresa agrària o agroalimentària i forestal, les seves agrupacions i/o associacions i/o cooperatives, o comunitats de regants, i liderats per aquestes, en col·laboració amb els instituts de recerca i/o universitats, que impliquin innovació.

—2 Persones beneficiàries

Poden ser persones beneficiàries d'aquests ajuts les empreses agràries i agroalimentàries i forestals, les seves agrupacions i/o associacions i/o cooperatives i les comunitats de regants. En el cas d'empreses agroalimentàries i forestals, han d'estar inscrites en el Registre d'indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC).

—3 Actuacions subvencionables

Per als ajuts per a la realització, l'execució o la implementació dels projectes pilot innovadors:

  1. Les despeses de personal propi per a la realització dels projectes pilot innovadors, entenent per personal propi el que està vinculat mitjançant una relació laboral i, per tant, figura cotitzant en el règim general de la Seguretat Social.

  2. El cost intern de personal de les entitats participants no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR