ORDRE AAM/343/2011, d'1 de desembre, per la qual s'estableix un projecte pilot de reducció de l'esforç de pesca mitjançant la regulació dels horaris i períodes de pesca durant el 2012 de la flota d'arrossegament del port de Cambrils.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/343/2011, d'1 de desembre, per la qual s'estableix un projecte pilot de reducció de l'esforç de pesca mitjançant la regulació dels horaris i períodes de pesca durant el 2012 de la flota d'arrossegament del port de Cambrils.

L'article 119.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors i la regulació i gestió dels recursos pesquers i l'article 119.4 atribueix la competència compartida en matèria d'Ordenació del Sector Pesquer.

El Reglament CE 1967/2006, del Consell, de 21 de desembre, relatiu a mesures de gestió per a l'explotació sostenible dels recursos pesquers a la mar Mediterrània i pel qual es modifica el Reglament CEE 2847/93 i es deroga el Reglament CEE 1626/94, estableix l'obligació dels diferents estats membres de fixar plans de gestió per a certes modalitats pesqueres com en el cas de l'arrossegament.

L'article 25 de la Llei 2/2010, del 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, estableix que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes, per Ordre de la persona titular, a l'objecte de protegir i recuperar els recursos marins, pot establir vedes temporals que comportin la limitació o la prohibició de l'exercici de les activitats pesqueres o marisqueres i l'article 27 de la mateixa Llei 2/2010, del 18 de febrer, estableix que el Departament competent en matèria de pesca i acció marítimes pot regular l'esforç pesquer limitant el temps o l'horari de l'activitat.

El Decret 81/1988, de 10 de març, pel qual es regula la pesca d'arrossegament de fons al litoral català, modificat pel Decret 160/1993, d'1 de juny, estableix la normativa base d'aplicació a la pesca d'arrossegament dins les aigües interiors del Mar Territorial de Catalunya i la seva disposició final primera faculta al responsable d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dicti les normes que calguin per al desplegament del Decret.

L'Ordre AAR/389/2010, de 15 de juliol, per la qual s'estableixen els horaris de la flota d'arrossegament de la província de Tarragona, fixa els horaris de sortida i entrada de port que han de complir les embarcacions d'arrossegament amb port base al litoral tarragoní.

La present Ordre estableix amb caràcter de projecte pilot una reducció de la jornada de pesca per a la flota d'arrossegament del port de Cambrils i una aturada biològica durant el mes de gener de 2012 de caire voluntari i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR