DECRET 248/1993, de 28 de setembre, sobre la redacció i l'aprovació dels plans d'ordenació de platges i dels plans d'usos de temporada.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya té competències exclusives sobre l'ordenació del territori i del litoral, el qual inclou la ribera del mar, definida en la vigent Llei de costes 22/1988, de 28 de juliol.

La ribera del mar i, dins d'aquesta, les platges presenten unes característiques singulars respecte de la resta del territori, a causa de la seva intensa utilització durant determinades èpoques de l'any, i per la necessitat de permetre el seu ús general i lliure per a tothom i garantir-ne l'accés públic.

Per complir aquests objectius i tots aquells altres que estableixen les normes legals vigents, es considera necessària l'elaboració de plans d'ordenació de platges i plans d'usos de temporada, els quals ja estaven previstos en l'anterior Llei de costes de 1969, per a les platges de notòria concurrència humana. Atès que l'experiència assolida amb la seva implantació ha estat globalment satisfactòria, mitjançant aquest Decret es regula l'elaboració d'aquest tipus de plans que permetran continuar la tasca desenvolupada per la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria a fi d'assolir els objectius previstos en la legislació vigent.

Per això, de conformitat amb la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

TÍTOL 1 Plans d'ordenació de platges

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Objecte Els plans d'ordenació de platges tenen per finalitat l'ordenació dels usos i la distribució de les instal·lacions que s'hi permeten, de conformitat amb els principis generals d'utilització del domini públic previstos en la legislació vigent.

Article 2

Àmbit Els plans poden incloure, a més de la zona de platja, la resta de zona de la ribera del mar, referida bé a la totalitat o part d'un municipi o bé a la de diversos municipis confrontants.

Article 3

Coordinació Els plans d'ordenació de platges no poden modificar les determinacions dels plans generals d'ordenació urbanística, les Normes subsidiàries o complementàries ni altres instruments de planejament urbanístic.

Capítol 2 Contingut

Article 4

Documentació 4.1 Els plans d'ordenació de platges estan integrats pels documents següents:

  1. Memòria.

  2. Plànols d'informació.

  3. Plànols d'ordenació.

  4. Ordenances. 4.2 Així mateix, com a annex a la memòria del Pla s'adjuntaran els documents informatius que es considerin necessaris d'acord amb les característiques de l'àmbit objecte d'ordenació.

Article 5

Memòria La memòria del Pla haurà de preveure el següent:

  1. Les característiques, la descripció, l'anàlisi, els criteris econòmics i altres qüestions que justifiquin l'ordenació que el Pla proposi, fent referència als usos i serveis actuals, a la intensitat de la seva utilització i als accessos de vianants i de trànsit rodat.

  2. Previsions sobre actuacions destinades a garantir l'estabilitat del litoral, els accessos de vianants i de trànsit rodat, incloent, si s'escau, aparcaments per a automòbils, com també el seu règim d'explotació.

  3. Distribució de les zones per a ús general i comú de la platja i per a serveis permanents i de temporada; previsió, si s'escau, d'obres i instal·lacions fixes o desmuntables, i règim sobre explotació dels serveis i usos de les zones. Les instal·lacions i usos admissibles hauran de deixar lliure per al pas de tothom un sector de platja paral·lel al final del trencament de les ones, d'una amplada mínima de sis metres.

  4. En platges de notòria concurrència humana, les autoritzacions que impliquin ocupació de la platja per a embarcacions, patins i aparells similars o per a l'embarcament o desembarcament de passatgers, podran supeditar-se a zones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR