ORDRE ARP/42/2003, de 30 de gener, per la qual es regula la gestió dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/42/2003, de 30 de gener, per la qual es regula la gestió dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya a Catalunya.

El Reial decret 1472/2000, de 4 d'agost, constitueix la normativa bàsica específica d'aplicació a l'Estat espanyol del Reglament (CE) 1227/2000, de la Comissió, de 31 de maig, sobre regulació del potencial de producció vitícola.

L'Ordre de 6 de setembre de 2000, per la qual s'estableixen les normes i els procediments de regulació del potencial vitícola a Catalunya, regula els aspectes generals de gestió administrativa del potencial de producció vitícola a Catalunya. Aquesta disposició va ser modificada en alguns aspectes que afecten el potencial vitícola, en general, i els ajuts per reestructuració i/o reconversió, en particular, per l'Ordre ARP/23/2002, de 28 de gener.

Després de dues campanyes d'aplicació dels ajuts per la reestructuració i/o reconversió de la vinya, regulats a la normativa tant comunitària com de l'Estat espanyol i de Catalunya, i sens perjudici de l'aplicabilitat directa del que disposen, cal establir procediments complementaris de gestió d'aquests ajuts de reestructuració i/o reconversió de la vinya en l'àmbit vitícola de Catalunya.

Per tot això, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Establir els procediments complementaris de gestió dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya aprovats a Catalunya per la Resolució de 24 de novembre de 2000 del director general de Producció Agrària i Innovació Rural, i que es corresponen amb els trenta-nou projectes presentats que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Representant dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya

El representant encarregat de les relacions entre els productors i l'Administració al qual fa referència l'article 13.2 de l'Ordre de 6 de setembre de 2000 (DOGC núm. 3224, de 13.9.2000) ha d'haver estat designat pels beneficiaris del pla en els termes que estableix l'article 32 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 3

Modificacions, adaptacions i/o ampliacions dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya

3.1 Als efectes d'aquest article, s'entenen com a modificacions i/o adaptacions dels plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya, les següents:

3.1.1 Variacions de les mesures a portar a terme en una campanya determinada, en relació amb la previsió efectuada i concretada al pla presentat i aprovat per Resolució del director general de Producció Agrària i Innovació Rural de data 24 de novembre de 2000.

3.1.2 Variació de la superfície d'un viticultor inclòs al pla de reestructuració i/o reconversió de la vinya, en raó de la transferència d'un altre viticultor del pla al primer (augment) o a l'inrevés (disminució). En cap cas la superfície total del pla, després de la modificació, ha de ser superior a la inicial aprovada l'any 2000.

3.1.3 Inclusió d'un nou viticultor al pla de reestructuració i/o reconversió de la vinya la qual s'haurà de fer en les mateixes condicions que a l'apartat anterior.

Als apartats 3.1.2 i 3.1.3, els viticultors cedents i adquirents hauran de justificar documentalment la cessió o la inclusió davant el representant del pla, qui presentarà al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca un resum de les modificacions i/o les adaptacions en el qual consti per a cada viticultor, la superfície objecte de variació i la condició del viticultor (jove agricultor, agricultor a títol principal, titular d'explotació agrària prioritària...), al qual s'adjuntaran les preceptives sol-licituds individualitzades i degudament signades. En primer lloc s'atendran les sol-licituds presentades pels joves agricultors, els agricultors a títol principal i/o els titulars d'explotacions agràries prioritàries.

3.2 Com a excepció al que disposa l'apartat 3.1, s'admetran ampliacions anuals de beneficiaris als plans de reestructuració i/o reconversió de la vinya aprovats, que impliquin increment en la superfície global del pla...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR