RESOLUCIÓ CMC/4021/2010, de 9 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts pel qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsell Nacional de la Cultura i de les Arts
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/4021/2010, de 9 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts pel qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per a l'any 2011.

Atès l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts adoptat en la sessió que ha tingut lloc el 27 d'octubre de 2010, que va aprovar la convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per l'any 2011,

Resolc:

Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, de 27 d'octubre de 2010 pel qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per l'any 2011.

Barcelona, 9 de desembre de 2010

Francesc Guardans i Cambó

President

ACORD

del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, de 27 d'octubre de 2010, pel qual s'obre convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per l'any 2011.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el que disposa l'article 6.2.h dels Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, aprovats pel Decret 40/2009, de 10 de març, el Plenari acorda:

—1 S'obre convocatòria anticipada per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a projectes artístics de caràcter professional de formació, creació, producció, exhibició i difusió en l'àmbit de la dansa per l'any 2011.

—2 Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per les bases que consten en l'annex d'aquest Acord i per la normativa general de subvencions.

—3 La dotació màxima de la convocatòria és de 2.500.000 euros amb càrrec al pressupost de l'any 2011 dels quals 2.100.000 euros són amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/470000100/4421, 30.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/481000100/4421 i 370.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/482000100/4421.

La concessió dels ajuts previstos en aquesta convocatòria està condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

En el cas que es produïssin romanents en les dotacions d'algunes de les partides pressupostàries d'aquesta convocatòria, l'import corresponent es podrà aplicar a la dotació de les altres partides pressupostàries d'aquesta convocatòria en funció de les sol·licituds admeses.

Aquesta dotació màxima es podrà ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

—4 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes des de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Annex

Bases

—1 Objecte

1.1 L'objecte de la convocatòria és subvencionar projectes artístics professionals de formació, creació, producció, exhibició i difusió vinculats a l'àmbit de la dansa. Així mateix, s'adreça a projectes interdisciplinars i/o de noves tendències escèniques que tinguin com a base la dansa i les arts del moviment.

1.2 Aquesta convocatòria de subvencions té les modalitats següents:

  1. Suport a l'organització d'un programa d'activitats de formació per a professionals o d'iniciació a la dansa per a tota mena de públics novells en aquesta disciplina i de dinamització social, en format de seminaris, jornades, tallers, cursos, etc. Són subvencions per a iniciatives que volen fomentar el diàleg i l'intercanvi d'experiències entre professionals i per a projectes pedagògics que tenen com a objectiu l'educació del gust i la comprensió del llenguatge de la dansa. S'exclouen les activitats impulsades per centres o escoles artístiques. Les activitats han de ser de pagament.

  2. Suport a la creació, producció i presentació pública d'un o més espectacles. Són subvencions per a projectes que desenvolupin un espectacle de dansa (assajos, disseny d'escenografia, llums, vestuari, etc). Es podrà sol·licitar la subvenció per un màxim de tres produccions, enteses com a espectacles nous generats dins de l'any en curs o bé la revisió i reposició d'un espectacle sempre que la producció originària sigui anterior al 2004. Cal que es realitzi la presentació pública de cada espectacle dins l'any 2011. No s'entenen com a presentació pública les preestrenes dels espectacles.

  3. Suport a l'exhibició. Són subvencions per a dur a terme gires d'espectacles, de caràcter nacional i internacional, d'una mateixa producció o d'un repertori. Cal que es realitzin com a mínim cinc representacions dins del 2011, entre les que hi ha d'haver com a mínim una de cada espectacle en gira. No s'entenen com a presentació pública les preestrenes dels espectacles.

  4. Suport a l'organització de mostres i festivals. Són subvencions per a l'organització d'activitats de difusió en forma de festival, mostra o similar.

  5. Suport a la realització d'un projecte en format de publicació, web o qualsevol altra vinculat a la comunicació que suposi un impuls en la trajectòria del sol·licitant o del sector. S'exclouen les web de promoció artística amb finalitat lucrativa.

    1.3 Les activitats de les modalitats a), b) i d) es poden realitzar en la submodalitat de residència. Es tracta de projectes que es duguin a terme en col·laboració amb un equipament cultural especialitzat, d'àmbit públic o privat, que ha de posar a disposició de l'equip artístic resident els recursos necessaris per a desenvolupar el seu treball professional. Així mateix, el projecte en residència ha de preveure una tasca divulgativa que es relacioni amb el teixit social, ha de fomentar la creació de nous públics i/o participar en la programació de l'equipament.

    1.4 Els projectes s'han de realitzar durant l'any 2011.

    —2 Requisits

    2.1 Els sol·licitants han de presentar una única sol·licitud per a una o vàries modalitats amb un únic projecte que inclogui totes les activitats sigui quina sigui la seva naturalesa: formació, creació, producció, exhibició o difusió.

    2.2 Per optar a dues o més modalitats, els sol·licitants hauran d'acreditar com a mínim un any d'activitat continuada en l'àmbit de la dansa o les arts del moviment.

    2.3 La propietat intel·lectual dels treballs realitzats pertany a l'autor. El beneficiari cedeix al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (en endavant CoNCA), amb caràcter no exclusiu, els drets de propietat intel·lectual de l'obra subvencionada per tal que en pugui fer ús en la difusió de les activitats del CoNCA.

    2.4 En tots els projectes caldrà respectar els drets del creador i garantir les seves condicions professionals.

    2.5 En els projectes que es presentin en la submodalitat de residència, l'equipament receptor haurà de comprometre's a assumir els costos d'estructura, recursos tècnics i de promoció corresponents a les activitats que hi desenvolupi l'equip artístic resident.

    2.6 El sol·licitant ha de fer constar en la sol·licitud si la subvenció rebuda pot ser objecte d'actuacions a títol gratuït o per finançar aportacions amb aquesta naturalesa en favor de persones jurídiques, per un import superior a 3.000 euros, o inferior, quan acumuladament i respecte d'un mateix perceptor ultrapassin en l'exercici corrent aquesta quantia. Només serà possible fer aquestes aportacions a títol gratuït quan així es prevegi en l'Acord de concessió de manera motivada. En qualsevol cas, tant si aquestes activitats es porten a terme a favor de persones físiques com jurídiques, el beneficiari haurà de garantir que es respectaran els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

    2.7 No són subvencionables les activitats següents:

  6. Les impulsades per entitats públiques i objecte de gestió indirecta per entitats o empreses. Això no obstant, són subvencionables les activitats realitzades en centres de titularitat pública i impulsades per entitats o empreses privades al seu risc i ventura.

  7. Les vinculades a la indústria cultural.

    —3 Incompatibilitats

    3.1 Aquestes subvencions són incompatibles amb la convocatòria del CoNCA per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament, i amb qualsevol altra que per al mateix projecte s'obtinguin del Departament de Cultura i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR