ORDRE JUS/12/2010, de 14 de gener, de convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions plurianuals corresponents a l'any 2010 i a l'any 2011 a entitats sense ànim de lucre, per col·laborar en actuacions pròpies de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/12/2010, de 14 de gener, de convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions plurianuals corresponents a l'any 2010 i a l'any 2011 a entitats sense ànim de lucre, per col·laborar en actuacions pròpies de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

Atesos la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi penal; la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener, reguladora de la responsabilitat penal dels menors; el Reial decret 1774/2004, de 30 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei orgànica 5/2000, de 12 de gener; la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, dels serveis socials de Catalunya; la Llei 27/2001, de 31 de desembre, de justícia juvenil; el Reial decret 515/2006, de 6 de maig, pel qual s'estableixen les circumstàncies d'execució de les penes de treball en benefici de la comunitat i de localització permanent de determinades mesures de seguretat així com de la suspensió de l'execució de les penes privatives de llibertat; la Llei orgànica 1/1979, de 26 de setembre, general penitenciària, i el Reial decret 190/1996, de 9 de febrer, del Reglament penitenciari;

Atès el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, que preveuen els sistemes o instruments de coordinació, col·laboració i cooperació amb entitats socials sense ànim de lucre, entre els quals es troba la convocatòria de subvencions;

El Departament de Justícia té com a objectiu la consecució de polítiques de reinserció social i a tal fi dóna suport a programes específics d'intervenció en matèria de compliment de mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció penal i la jurisdicció de menors, de reinserció social, mitjançant l'atorgament de subvencions a les fundacions, associacions, institucions, organitzacions no governamentals i entitats d'iniciativa social, totes elles sense ànim de lucre, que col·laboren en aquests àmbits.

Atès el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Atesos la disposició addicional 3 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, sobre les subvencions a serveis prestats per entitats d'economia social o de tercer sector, i l'Acord de Govern de 17 de novembre de 2009, pel qual s'autoritza el Departament de Justícia a realitzar despeses d'abast plurianual destinades a subvencions a fundacions, associacions, institucions, organitzacions no governamentals i entitats d'iniciativa social de Catalunya;

Atès l'informe favorable previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Justícia;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa la proposta de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil;

En ús de les facultats que m'atorga l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria pública de subvencions plurianuals per a l'exercici de l'any 2010 i l'any 2011 referent als programes de reinserció social següents:

  1. Programa de reinserció social en l'àrea de la salut mental i discapacitat psíquica destinat a les persones internes als centres penitenciaris, alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya, i a les que compleixen mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció penal i la jurisdicció de menors.

  2. Programa de reinserció social en l'àrea sociosanitària destinat a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya que siguin malalts terminals, que pateixin una malaltia molt greu inguarible i per a les afectades per VIH.

  3. Programa de reinserció social en l'àmbit de l'educació social per dur a terme intervencions educatives de mediació intercultural, amb mediadors interculturals, destinades a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya i als menors que compleixen l'execució de mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció de menors.

  4. Programa de reinserció social en l'àmbit de l'educació social per dur a terme activitats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, amb l'educació artística i el lleure, i amb l'organització de concursos, exposicions, mostres i fires per promoure les creacions artístiques dels tallers de manualitats i d'arts plàstiques que fan les persones internes als centres penitenciaris de Catalunya.

  5. Programa de reinserció social en l'àrea del voluntariat social adreçat a donar suport a les persones internes als centres penitenciaris i a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya, així com als joves i menors que compleixen l'execució de mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció de menors, als seus fills i a les seves famílies, per dur a terme també la gestió i formació dels voluntaris, així com la realització de tasques de suport i acompanyament a les víctimes del delicte en seguiment per part de l'Oficina d'Atenció a la Víctima del Delicte, de Barcelona.

  6. Programa de reinserció social en l'àrea de la intervenció psicoterapèutica en conductes addictives per a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya i a les que compleixen mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció penal i la jurisdicció de menors que tenen finalitat terapèutica i de tractament de conductes addictives.

  7. Programa de reinserció social d'intervenció psicoterapèutica per a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya que han comès delictes contra la llibertat sexual o delictes violents i la violència domèstica, i a les que compleixen mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció penal i la jurisdicció de menors que tenen finalitat terapèutica i d'educació sexual i de tractament de conductes de violència domèstica.

  8. Programa de reinserció social en l'àmbit comunitari per dur a terme activitats d'atenció i d'intervenció social, per donar suport a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya, i als joves i menors que compleixen l'execució de mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció de menors i a les seves famílies.

  9. Programa de reinserció social en l'àmbit comunitari per dur a terme activitats d'acolliment, d'intervenció socioeducativa i de seguiment dels programes individualitzats de tractament en llars, cases i pisos, adreçats a les persones internes als centres penitenciaris, a les alliberades condicionals en seguiment i control per part de les seccions de serveis socials en l'àmbit penal de Catalunya, i als joves i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR