ORDRE EMO/308/2011, de 31 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria per a l'any 2011 per a la concessió d'ajuts pluriennals a empreses amb menys de 25 treballadors per al foment de la contractació de persones aturades amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EMO/308/2011, de 31 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria per a l'any 2011 per a la concessió d'ajuts pluriennals a empreses amb menys de 25 treballadors per al foment de la contractació de persones aturades amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

El Pla de Govern 2011-2014 estableix com a objectius del Govern en l'àmbit de l'ocupació, prioritaris durant tota la legislatura, impulsar la creació d'ocupació, millorar l'estabilitat i qualitat en el treball i consolidar un marc català de relacions laborals impulsant, entre d'altres, en els programes públics, les empreses que no redueixin plantilles i les empreses de qualsevol dimensió que contractin nou personal.

D'altra banda, la realització per part de persones aturades de cursos de formació ocupacional s'ha de traduir en una millora de l'ocupabilitat i per tant en una major facilitat d'inserció d'aquestes persones.

En aquest sentit, aquesta Ordre té com a objectiu la contractació de persones formades en àmbits ocupacionals subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya per tal de proveir-les d'experiència i facilitar així la reinserció al mercat de treball.

En aquest context, es considera adient aprovar una línia d'ajuts que fomenta la contractació de persones que han realitzat formació ocupacional subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

El procediment de concessió dels ajuts és el reglat o directe previst a l'article 22.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, atès que les raons d'interès social i econòmic que motiven la concessió d'aquests ajuts dificulten la concurrència competitiva. Cal tenir en compte que se subvenciona la contractació mateixa, per la qual cosa no és possible introduir criteris de valoració.

Vist l'article 170.1 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, on es disposa que correspon a la Generalitat la competència executiva en matèria de treball i relacions laborals, que inclou de manera expressa les polítiques actives d'ocupació i la gestió de les subvencions corresponents;

Vistos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.202);

Vistos l'article 112 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, on s'estableix que correspon a la Generalitat, en l'àmbit de les competències executives, la potestat reglamentària i també la funció executiva, i l'article 114 que indica que correspon a la Generalitat, en les matèries de la seva competència, l'exercici de l'activitat de foment;

Vista la Llei 6/2011, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011;

Vist l'Acord de Govern de 25 d'octubre de 2011 mitjançant el qual s'aproven 10 mesures urgents per a persones en atur sense cobertura econòmica, que inclou la concessió d'ajuts a petites empreses (menys de 25 treballadors) per al foment de la contractació de persones en atur amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya;

Un cop consultats els agents socials representats al Consell de Direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya, amb l'informe previ del Àrea Jurídica de la Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada del Servei d'Ocupació de Catalunya, a proposta de la directora del Servei d'Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts destinats al foment de l'ocupació, mitjançant la contractació de durada indefinida o temporal, en els termes que s'estableixen en aquesta Ordre, de persones aturades que hagin realitzat i finalitzat accions de formació ocupacional subvencionades pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

1.2 Obrir la convocatòria per a l'any 2011.

Article 2

Publicació de la convocatòria

2.1 Anualment i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la director/a del Servei d'Ocupació de Catalunya podrà dictar la resolució de convocatòria de les subvencions que preveu aquesta Ordre de bases. Aquesta resolució es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i indicarà la disposició en la qual consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar l'import de les subvencions concedides i la quantia màxima destinada, així com les altres dades que exigeixi la normativa d'aplicació.

2.2 La convocatòria fixarà necessàriament els imports màxims destinats a les subvencions convocades i els crèdits pressupostaris als quals s'imputen.

2.3 Per concedir subvencions per un import superior a la quantia total màxima fixada en la convocatòria s'obrirà prèviament una nova convocatòria llevat que, excepcionalment, la convocatòria fixi, a més de la quantia total màxima dins dels crèdits disponibles, una quantia addicional d'acord amb el que preveu l'article 58.2 del Reglament de la Llei general de subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

Article 3

Beneficiaris i requisits

3.1 Poden ser beneficiàries de la subvenció regulada per aquesta Ordre les empreses de menys de 25 treballadors que contractin persones aturades que constin inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupats al menys 12 mesos, dintre dels 18 mesos anteriors a la contractació, que hagin realitzat i finalitzat cursos de formació ocupacional subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya, sempre que el lloc de treball estigui radicat a Catalunya.

3.2 No podran ser beneficiaris de les subvencions d'aquesta Ordre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les entitats locals, així com els seus organismes públics. També n'està exclosa l'Administració General de l'Estat i els organismes que regulen el títol III i la disposició addicional desena de la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'organització i funcionament de l'Administració General de l'Estat. Igualment n'estan excloses les empreses públiques de la Generalitat de Catalunya i de les altres administracions públiques i les entitats de dret públic subjectes al dret privat dependents de les administracions públiques.

3.3 Les persones i les empreses sol·licitants hauran de complir els requisits següents:

a) Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

b) Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

c) No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

d) No haver estat sancionats/ades, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

e) Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

3.4 Mitjançant convocatòria s'establiran els requisits específics de compliment per a cada exercici.

3.5 El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació que preveu l'article 4 d'aquesta Ordre.

Article 4

Presentació de sol·licituds

4.1 Els impresos normalitzats que s'han d'utilitzar per presentar la sol·licitud estan disponibles a través de la xarxa telemàtica del SOC http://oficinadetreball.cat o a la pàgina web http://gencat.cat/empresaiocupacio/, dins l'opció d'impresos del Departament d'Empresa i Ocupació.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar, dins del termini que s'estableixi en cada cas en la corresponent convocatòria, juntament amb la documentació que correspongui, a l'adreça o les adreces que constin en la convocatòria.

També es poden presentar en qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

4.3 Les sol·licituds han d'anar acompanyades amb la documentació següent:

a) En el cas que el/la sol·licitant sigui una persona jurídica, còpia compulsada del document acreditatiu de poders per actuar com a representant legal de l'empresa.

b) Declaració expressa conforme no ha estat sancionat/da, en resolució ferma, per la comissió d'una infracció greu en matèria d'integració laboral de persones amb disminució o molt greu en matèria social o en matèria de seguretat i salut en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions en l'ordre social, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

c) Declaració conforme el local, sala, obra, establiment o centre de treball compleix els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

d) Declaració expressa conforme no s'incorre en cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR