DECRET 102/2005, de 31 de maig, de creació de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano i del Consell Assessor del Poble Gitano.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyDecret

DECRET

102/2005, de 31 de maig, de creació de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano i del Consell Assessor del Poble Gitano.

En l'Acord per a un govern catalanista i d'esquerres a la Generalitat de Catalunya es recull la voluntat de prioritzar les polítiques d'acció social i s'aposta per la transversalitat de les polítiques socials en serveis socials, ocupació, educació, habitatge i salut. Entre les accions prioritàries es preveu la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, de manera que es garanteixi la inclusió social d'aquells col·lectius i comunitats que pateixen exclusió, fent-ho amb la col·laboració del món local i la iniciativa privada, especialment del sector terciari.

Dins de les línies d'actuació del seu Departament, la consellera de Benestar i Família va anunciar davant la Comissió de Política Social del Parlament de Catalunya, en la sessió de 2 de febrer de 2004, un programa d'atenció a la comunitat gitana que s'emmarca en tres eixos principals: la necessitat d'afirmació, expressió i respecte cultural d'un grup ètnic nacional diferent del majoritari al nostre país; les necessitats lligades a les situacions de pobresa i exclusió, especialment importants en els àmbits de l'habitatge, la inclusió social i laboral i la formació; la necessitat contrastada d'informació i formació per als professionals del camp de l'educació, la sanitat i d'altres respecte a les especials característiques de la comunitat gitana.

El Departament de Benestar i Família va encarregar la realització d'un estudi sobre el poble gitano a Catalunya, atenent un mandat del Parlament. Posteriorment s'iniciaren els treballs preparatoris per a l'elaboració del Pla integral del poble gitano, basant-se en l'estudi esmentat i amb contínues consultes als departaments de la Generalitat implicats i a les entitats del poble gitano.

El que es pretén ara és donar un últim impuls a l'elaboració del Pla integral del poble gitano i que en la confecció d'aquest continuïn com a eixos centrals la transversalitat i la participació mitjançant la creació d'un òrgan interdepartamental i un òrgan de participació.

La Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano ha de facilitar una acció integral, partint d'una visió àmplia i que compti amb tots els àmbits d'actuació i necessitats de la vida diària, ja que només des d'aquesta perspectiva es podran assolir uns bons resultats quant a l'equiparació de la situació del poble gitano amb la resta de la societat majoritària. Igualment permetrà un tractament ampli i consensuat, i la presa de decisions a nivell de coordinació administrativa, de les circumstàncies i necessitats que afectin l'atenció del poble gitano de Catalunya.

El Consell del poble gitano dóna veu i participació de forma oficial i directa als interessos i opinions del poble gitano a través de les entitats gitanes i entitats que treballen amb el poble gitano. Aquesta participació ha estat clau en tot el procés previ d'elaboració i disseny de les accions, sobretot quant a participació gitana. Per tant, també serà un element clau en la implementació del Pla i els seus òrgans de coordinació i gestió per donar resposta a les situacions i circumstàncies del poble gitano.

Per tot això, d'acord amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la consellera de Benestar i Família, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte del present Decret és la creació de la Comissió Interdepartamental del Pla integral del poble gitano i el Consell Assessor del Poble Gitano, òrgans col·legiats encarregats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR