ORDRE de 30 de març de 2001, de convocatòria pública per a la concessió d'ajuts a grups d'alumnes que cursen ensenyaments postobligatoris en centres d'ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en règim d'intercanvi en empreses o institucions d'altres països

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 30 de març de 2001, de convocatòria pública per a la concessió d’ajuts a grups d’alumnes que cursen ensenyaments postobligatoris en centres d’ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en règim d’intercanvi en empreses o institucions d’altres països

En el marc del conjunt de relacions escola-empresa, es realitzen molts projectes d’intercanvi d’alumnes de formació professional entre diversos països per tal de dur a terme experiències de pràctiques en empreses o institucions.

En la majoria dels casos, aquestes experiències no es podrien dur a terme per les dificultats econòmiques dels alumnes per sufragar els costos dels desplaçaments i l’estada.

El Departament d’Ensenyament, amb la finalitat de facilitar als nostres joves el coneixement de la realitat d’altres països, i afavorir la realització de les experiències esmentades, considera oportú obrir una convocatòria pública per a la concessió d’ajuts a grups d’alumnes de centres d’ensenyament secundari postobligatori que organitzin intercanvis per a la realització de pràctiques en empreses de països estrangers.

De conformitat amb el que estableix el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

En ús de les facultats atribuïdes en l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’administració de la Generalitat de Catalunya, i a l’article 93 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, i a proposta de la Direcció General de Formació Professional,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la concessió d’ajuts a grups d’alumnes que cursen ensenyaments postobligatoris en centres d’ensenyament secundari de Catalunya, per a la realització de pràctiques en règim d’intercanvi en empreses o institucions d’altres països durant l’any 2001.

Article 2

Aprovar les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals s’estableixen a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 3

Els ajuts esmentats cobriran fins a un màxim del 80% de les despeses derivades de la realització dels intercanvis.

Es destina a la concessió d’aquests ajuts un import total màxim de 87.000.000 de ptes. (522.880,53 euros), a càrrec del crèdit 06.05.482.01/0 del pressupost vigent.

Article 4

Els beneficiaris estan obligats a facilitar tota la informació requerida pels òrgans de control de l’Administració. Per justificar el compliment de la finalitat per a la qual s’ha concedit l’ajut, i de l’aplicació dels fons percebuts per a aquesta finalitat, s’haurà de seguir el que estableix l’apartat 8 de l’annex 1 de la present Ordre.

Article 5

Es delega en la directora general de Formació Professional la competència per resoldre aquesta convocatòria.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que disposa l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, es podrà interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l’òrgan que va dictar l’acte, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 30 de març de 2001

Carme-Laura Gil i Miró

Consellera d’Ensenyament

Annex 1

Bases

—1 L’objecte d’aquests ajuts és que els alumnes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR