ORDRE AAR/282/2007, de 27 de juliol, per la qual es crea el Premi Josep Llovet i Mont-ros, i es convoca el corresponent a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/282/2007, de 27 de juliol, per la qual es crea el Premi Josep Llovet i Mont-ros, i es convoca el corresponent a l'any 2007.

L'agricultura constitueix un element essencial vertebrador del nostre territori i paisatge, i junt amb la indústria agroalimentària catalana són factors claus en l'economia catalana.

El sector agroalimentari català es troba en un moment complex que requereix trobar alternatives, per la qual cosa cal tenir un bon coneixement del sector i del seu entorn a fi de saber aprofitar les oportunitats, resoldre les dificultats i encarar millor el futur.

Així, des del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es vol impulsar l'estudi i l'anàlisi econòmica i prospectiva del sector agroalimentari i del món rural per tal de donar alternatives i millorar-ne el coneixement. Per aquesta raó, es crea el Premi Josep Llovet i Mont-ros amb la finalitat de fomentar els treballs d'anàlisi econòmica i prospectiva que permetin l'aprofundiment en aquest sector, especialment pel que fa a la seva aplicació pràctica a la realitat catalana.

La denominació del premi constitueix un homenatge a Josep Llovet i Mont-ros (1907-1996), que per la seva trajectòria va saber compatibilitzar la tasca docent com a professor d'economia agrícola, investigador i difusor de les noves tecnologies amb la seva aplicació pràctica al món rural, treballant com a agricultor en la seva pròpia finca. Josep Llovet, fill de pagesos, va desenvolupar la seva professió com a professor d'economia agrària a Barcelona. Preveient canvis en la marxa de l'agricultura, Josep Llovet s'interessà per fomentar el coneixement del sector per tal de reduir les diferències de l'agricultura catalana respecte de l'europea. En aquest sentit, va emprendre un seguit d'accions de cara a fomentar l'estudi i l'intercanvi amb altres escoles estrangeres, alhora que impulsà noves aplicacions informàtiques per a la gestió comptable agrícola. Fruit d'aquesta trajectòria, se li va concedir la Creu de Sant Jordi l'any 1983.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural vol reconèixer aquesta trajectòria d'impuls i foment dels estudis en el sector agrari amb la creació del Premi Josep Llovet i Mont-ros.

En conseqüència, d'acord amb els principis de publicitat, concurrència i objectivitat, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea el Premi Josep Llovet i Mont-ros per tal de fomentar els treballs d'estudi i anàlisi econòmica i prospectiva del sector agroalimentari i del món rural.

Article 2

Objecte del Premi

L'objecte d'aquest Premi és fomentar l'estudi i l'anàlisi econòmica i prospectiva del sector agroalimentari i del món rural, a fi d'obtenir informació que aporti alternatives de millora i oportunitats de futur, i fomentar, de manera específica, els joves estudiants en l'estudi de temàtiques d'economia agroalimentària i rural.

Article 3

Temes de treball

Els temes dels treballs poden versar sobre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR