ORDRE BSF/14/2012, de 30 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Benestar Social i Família i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BSF/14/2012, de 30 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Benestar Social i Família i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Benestar Social i Família les competències en matèria de polítiques per a la inclusió social, l'acció comunitària, la coordinació i la gestió de la xarxa d'equipaments cívics i socials, la sensibilització cívica i social i el suport a les entitats i el voluntariat.

D'altra banda, i d'acord amb el capítol 8 del Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, correspon a la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària fomentar el civisme i la dinamització sociocultural i de lleure, dirigir i coordinar programes de desenvolupament comunitari, inserció social i de suport a col·lectius i promoure l'associacionisme i el voluntariat.

La primera convocatòria dels Premis de Civisme es va fer pública, de manera unificada, per l'Ordre de 6 de setembre de 1995.

Cadascun d'aquests Premis de Civisme estimula i premia accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions. El conjunt de tots tres, amb la diversitat de categories que ofereix, pretén arribar a un espectre social al més ampli possible.

En el marc de les competències de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, es vol continuar el reconeixement i impuls de les actuacions cíviques a partir dels Premis de Civisme, que tenen l'objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar tots aquells comportaments fonamentats en la tolerància, l'educació, la cultura, la urbanitat, el progrés, l'amabilitat, la ciutadania, el patriotisme i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència entre les persones i el respecte per a la llibertat individual i col·lectiva.

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat, i la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de bases

Aprovar les bases per participar en les convocatòries dels Premis esmentats a l'article 2, les quals es publiquen, respectivament, als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre. Així mateix, es pot consultar per mitjà de la següent adreça d'Internet, http://www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/registres, la relació de registres en els quals es poden presentar els treballs que opten a algun d'aquests Premis.

Article 2

Convocatòria i categories

Convocar els Premis de Civisme 2011, per a l'any 2012, que engloba els premis següents:

Premis de Civisme a l'actuació cívica juvenil

XXVI Premi Jaume Ciurana

Premis de Civisme per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana

XXX Premi Serra i Moret

Premis de Civisme als mitjans de comunicació

(XVII edició)

Article 3

Òrgan competent

L'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria serà la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària.

Article 4

Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fins al 30 d'abril de 2012, inclòs.

Article 5

Crèdit i import

El lliurament de l'import dels Premis resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2012, i anirà a càrrec de la partida pressupostària BE12 D/483000100/323A/0000 de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, amb un import màxim de 37.000 €.

Article 6

Recuperació de treballs

Les memòries, els treballs i les candidatures no premiades es podran recollir, o sol·licitar-ne l'enviament quan es tracti de localitats allunyades de Barcelona, fins al 30 de novembre de 2012 (1 o 2 mesos després del lliurament dels Premis). Si no se sol·liciten, la Generalitat no es farà càrrec dels materials.

Article 7

Vigència de l'Ordre

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre GAP/523/2010, de 4 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels Premis de Civisme del Departament de Governació i Administracions Públiques, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010 (DOGC núm. 5757, de 17.11.2010).

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 10.1.b) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria, les persones interessades podran interposar recurs de reposició, d'acord amb l'article 77 de Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya, davant el conseller de Benestar Social i Família, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 30 de gener de 2012

Josep Lluís Cleries i Gonzàlez

Conseller de Benestar Social i Família

Annex 1

Premis de Civisme a l'actuació cívica juvenil

XXVI Premi Jaume Ciurana

Aquest Premi va ser instituït per l'Associació Mossèn Batlle en record i homenatge a Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l'entitat.

Els Premis de Civisme a l'actuació cívica juvenil volen fomentar en el jovent el valor de la responsabilitat, la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís vers la societat, i l'amor i el respecte per la natura.

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, d'acord amb el Grup d'Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, els quals van ser els fundadors d'aquests Premis, convoquen aquesta vint-i-sisena edició dels Premis.

Bases

Primera

Categories

Poden optar al Premi Jaume Ciurana a l'actuació cívica juvenil en les categories següents:

Actuació cívica en favor de les persones.

Actuació cívica en la millora de l'entorn natural.

Segona

Destinatari...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR