ORDRE ARP/451/2003, de 13 de novembre, per la qual es regula a Catalunya la presentació de les declaracions d'origen i destinació de la producció de raïm, per a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/451/2003, de 13 de novembre, per la qual es regula a Catalunya la presentació de les declaracions d'origen i destinació de la producció de raïm, per a l'any 2003.

El Reial decret 373/2003, de 28 de març, de mesures urgents en el sector vitivinícola, al seu article 1.7 preveu la inclusió d'un nou capítol VII al Reial decret 1472/2000, de 4 d'agost, amb el títol de Control del potencial vitícola.

En aquest nou capítol es regula tot allò referent a les declaracions d'origen i destinació de la producció de raïm, la destinació de la producció de les plantacions sense autorització administrativa, els models de declaracions, el lloc i la data de presentació, les obligacions dels productors, la limitació d'ajuts comunitaris, els rendiments i la limitació d'accés a les mesures de regulació.

Tot i que aquest Reial decret té caràcter de normativa bàsica d'acord amb el que estableix la disposició final primera, s'ha cregut convenient dictar aquesta disposició amb l'objectiu de desenvolupar la legislació estatal, i facilitar una millor comprensió dels interessats en aspectes que estableix el Reial decret 373/2003, de 28 de març.

En l'elaboració d'aquesta Ordre s'han tingut en compte les propostes del sector vitícola de Catalunya, representat a la Taula sectorial de la vinya i el vi.

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta disposició té per objecte regular el procediment per a la presentació de les declaracions d'origen i destinació de la producció de raïm, ubicades a l'àmbit territorial de Catalunya, i la declaració de destinació de la producció de les parcel·les ubicades en l'àmbit territorial de Catalunya que no disposin d'autorització administrativa.

Article 2

Declaració d'origen i destinació de la producció de raïm

2.1 Estan obligats a realitzar aquesta declaració tots els productors, siguin persones físiques o jurídiques, que hagin collit raïm la producció del qual la transformin en vi ells mateixos o que la portin a transformar a un celler cooperatiu del qual en siguin socis o membres. Queden exempts d'aquesta obligació els viticultors amb explotacions de menys de deu àrees de vinya en producció i que no comercialitzin la seva collita.

2.2 Queden exempts de realitzar aquesta declaració tots els viticultors que tenen l'obligació de realitzar la declaració de collita d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR