DECRET 419/2011, de 20 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011 mentre no siguin vigents els del 2012.

Fecha de Entrada en Vigor 1 de Enero de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

DECRET

419/2011, de 20 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011 mentre no siguin vigents els del 2012.

La Llei orgànica 8/1980, de 22 de setembre, de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA), modificada per la Llei orgànica 3/2009, de 18 de desembre, disposa a l'article 21, apartat 2, que si els pressupostos no han estat aprovats abans del primer dia de l'exercici econòmic corresponent, automàticament quedarà prorrogada la vigència dels anteriors.

En aquest mateix sentit, l'article 33 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, estableix que, si per qualsevol motiu l'1 de gener el pressupost no està aprovat, es considerarà prorrogat automàticament el de l'any anterior en els seus crèdits inicials fins a l'aprovació i la publicació dels nous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

En l'actual context pressupostari i financer, no ha estat possible tramitar el Projecte de llei de pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2012 amb temps suficient perquè pugui ser aprovat abans de l'1 de gener de 2012. Per tant, resulta necessari establir unes condicions d'aplicació de la pròrroga de caràcter restrictiu per assegurar que durant el període en què sigui vigent aquesta pròrroga no es vulnerin els objectius d'estabilitat pressupostària.

Per aquest motiu, a proposta del conseller d'Economia i Coneixement i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Determinació dels crèdits prorrogats

A partir de l'1 de gener de 2012 es prorroguen els crèdits inicials per a despeses dels pressupostos de la Generalitat per a l'any 2011, aprovats per la Llei 6/2011, del 27 de juliol, d'acord amb els criteris i les excepcions següents:

  1. L'estructura orgànica del pressupost prorrogat s'ha d'adaptar, sense alterar-ne la quantia global, a l'organització administrativa vigent en l'exercici 2012, d'acord amb els criteris següents:

    a.1) Les modificacions pressupostàries autoritzades al llarg de l'exercici 2011, i les adaptacions de l'estructura orgànica, derivades de reorganitzacions administratives amb vigència per a l'exercici 2012, queden consolidades.

    a.2) Pel que fa a les reorganitzacions administratives, el Departament d'Economia i Coneixement haurà de decidir el moment d'introduir-les al sistema GECAT, segons el calendari de tramitació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012. Fins aleshores, la despesa de les unitats creades o modificades s'haurà d'imputar als crèdits adequats dels departaments que anteriorment desenvolupaven les funcions corresponents.

  2. Les estructures per programes de les despeses i les econòmiques dels ingressos i de les despeses del pressupost prorrogat s'han d'adaptar a les modificacions fetes al llarg de l'exercici 2011 i a les que puguin resultar necessàries des de l'inici de l'exercici 2012.

  3. S'autoritza el Departament d'Economia i Coneixement perquè faci els ajustaments de programes necessaris per adequar els crèdits de despesa a la seva finalitat, sense alterar-ne la seva quantia global.

  4. No es prorroguen els crèdits per a despeses destinats a programes o actuacions que finalitzen el 2011.

  5. S'autoritza el Departament d'Economia i Coneixement perquè faci retencions dels crèdits dels conceptes econòmics que no estiguin consignats al Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012.

Article 2

Determinació de l'autorització de despeses durant la pròrroga pressupostària

  1. L'autorització de les despeses de personal del capítol 1 s'ha d'ajustar a les dotacions pressupostades a 31 de desembre de 2011. Les ampliacions de les dotacions de personal només les pot autoritzar l'òrgan competent, si estan finançades amb recursos finalistes addicionals.

    S'apliquen les disposicions en matèria de despeses de personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR