DECRET 200/1985, de 15 de juliol, pel qual s'estableixen préstecs a les explotacions agràries afectades per la calamarsada del dia 3 de juliol d'enguany.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Diversos municipis del Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp i Baix Penedès han estat afectats per la calamarsada del dia 3 de juliol, provocant danys a diversos conreus agrícoles i, en conseqüència, en llurs explotacions agràries.

Els danys han ocasionat greus pèrdues en funció del tipus de conreu i de la seva ubicació, incidint negativament en el resultat econòmic de les explotacions agràries afectades.

Per altra banda, un dels objectius del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca és el de pal·liar els efectes negatius sobre l'economia de les explotacions pageses afectades per fenòmens climatològics de tal manera que puguin reemprendre les activitats i els conreus agrícoles danyats o perduts.

Vista la necessitat que en aquesta ocasió s'ajudi a pal·liar aquests efectes, la Generalitat de Catalunya, a través de l'Institut Català del Crèdit Agrari i com a complement de l'actuació de les Caixes Rurals, obre una nova línia creditícia.

Tanmateix, però, en instrumentar aquesta línia de préstec es vol manifestar novament l'interès del Govern de la Generalitat perquè s'estengui entre els agricultors el criteri de la necessitat d'acudir a cobrir, amb les assegurances agràries, el risc que corren les seves produccions. Per això, en aquesta disposició, es diferencien les quantitats dels ajuts en funció de si els conreus són assegurables o no.

Per tot això, a proposta dels Consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'Institut Català de Crèdit Agrari

podrà atorgar préstecs als titulars de les explotacions agràries afectades per la calamarsada del 3 de juliol a les comarques del Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp i Baix Penedès, en les condicions i límits que s'estableixen en el present Decret.

Article segon

- S'estableixen les modalitats següents de

préstec:

  1. Per als conreus d'avellaner, ametller, olivera, garrofer, nesprer, carbassó i enciams: Préstecs individuals, amb garantia personal, de l'Institut Català del Crèdit Agrari de fins a 500.000 pessetes, al 9% d'interès i amb un termini d'amortització de tres anys, amb un any de carència.

  2. Per als conreus de vinya, préssec, pruna, albercoc, meló, síndria, peres, pomes, tomàquets i pebrots: Préstecs individuals, amb garantia personal, de l'Institut Català del Crèdit Agrari de fins a 500.000 pessetes, a l'1%...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR