ORDRE VCP/43/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni i la identitat de Catalunya i de tots aquells territoris amb els quals comparteix vincles històrics, lingüístics i culturals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/43/2009, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni i la identitat de Catalunya i de tots aquells territoris amb els quals comparteix vincles històrics, lingüístics i culturals.

Atès el Decret 478/2006, de 5 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, on s'especifiquen les funcions de la Direcció de Polítiques Sectorials;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, els preceptes bàsics de la qual afecten l'activitat subvencionadora de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per promoure actuacions específiques destinades a difondre i prestigiar el patrimoni i la identitat de Catalunya i de tots aquells territoris amb els quals comparteix vincles històrics, lingüístics i culturals.

Disposició derogatòria

Es deroguen l'Ordre VCP/13/2008, de 22 de gener, per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni cultural i la identitat catalanes en el seu àmbit territorial; i l'Ordre VCP/396/2008, de 4 d'agost, per la qual s'amplia el termini de presentació de sol·licituds a la convocatòria de subvencions per a iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni cultural i la identitat catalana en el seu àmbit territorial per a l'any 2008.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 10 de febrer de 2009

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió d'ajuts per a la promoció d'iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni i la identitat de Catalunya i de tots aquells territoris amb els quals comparteix vincles històrics, lingüístics i culturals.

La percepció d'aquestes subvencions és incompatible amb la percepció d'altres ajuts per al mateix objecte de qualsevol altre Departament de la Generalitat de Catalunya durant l'any de la convocatòria.

La suma d'altres ajuts públics i/o privats que pugui obtenir l'entitat en cap cas pot superar el cost real de les activitats a dur a terme.

El règim de concessió serà el de concurrència competitiva

.2 Període d'execució

Les activitats objecte d'aquesta subvenció s'han de realitzar totalment o parcialment durant l'any natural de la convocatòria corresponent i, excepcionalment, durant el darrer trimestre de l'any anterior, tenint en compte, en qualsevol cas, el termini màxim de justificació previst a la base 14.

.3 Entitats destinatàries

Poden sol·licitar aquestes subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que portin a terme actuacions específiques per a iniciatives adreçades a difondre i prestigiar el patrimoni i la identitat de Catalunya i de tots aquells territoris amb els quals comparteix vincles històrics, lingüístics i culturals.

.4 Requisits de les entitats destinatàries

4.1 Podran obtenir la condició de beneficiari/ària les persones o entitats sol·licitants de la subvenció en les que concorrin les circumstàncies previstes a la base 3 d'aquest annex.

4.2 Amb caràcter general, les entitats destinatàries dels ajuts previstos en aquestes bases reguladores hauran de complir amb els requisits següents:

  1. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 treballadors/es o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors/ores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració dels disminuïts (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

  2. En cas d'empreses amb una plantilla igual o superior a 25 persones, memòria que indiqui els mitjans que utilitzen, amb l'acord dels agents socials, per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i per intervenir-hi en els centres de treball, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista

  3. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i de la Generalitat, i les obligacions davant la Seguretat Social.

  4. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  5. No trobar-se en cap de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR