DECRET 128/1984, de 5 d'abril, pel qual s'estableixen normes de procediment per a l'aprovació per part de la Comissió de Preus de Catalunya de la quantia de l'increment de tarifa de sanejament. (Correcció d'errades en el DOGC n. 448, p. 1725, de 29.6.1984 i en el DOGC n. 477, p. 3000, de 17.10.1984).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 5/1982, de 4 de juliol, sobre desplegament legislatiu en matèria de tractament i evacuació d'aigües residuals, configura l'increment de tarifa de sanejament com un component addicional de la tarifa que han d'abonar els usuaris i que correspon al sobrecreix que, per al finançament de les obres públiques de sanejament i de les despeses d'explotació i control dels sistemes de depuració, es fixa per a cada àmbit territorial, d'acord amb la mateixa Llei.

Aquest caire d'element incorporat, per raons materials i jurídiques, a la tarifa d'abast d'aigua ha determinat la necessitat de la intervenció en la tramitació de l'expedient per a la implantació de l'esmentat increment de tarifa, de l'organisme competent en matèria de preus autoritzats, com ho declara expressament l'article 13.3 de la Llei de Sanejament. L'objecte del present Decret és, doncs, l'establiment de les normes de procediment per a l'aprovació per part de la Comissió de Preus de Catalunya dels expedients corresponents.

Dins la tramitació, com a expedient principal, d'un pla zonal o règim especial de sanejament cal sotmetre una de les determinacions essencials que s'hi contenen, com és la quantia de l'increment de tarifa, a l'aprovació específica d'un organisme diferent al competent per dictar la resolució d'aprovació del pla.

Però amb la finalitat d'ordenar unitàriament el procediment fins a la seva culminació, es preveu que l'aprovació de l'increment per part de la Comissió de Preus només tindrà vigència des del moment d'entrada en vigor del Pla Zonal o règim especial de sanejament, al qual s'haurà d'aplicar un cop aprovat o revisat aquest pel Consell Executiu.

Per tant, atès el que disposa l'article 65 de la Llei 3/1982, de 25 de març, l'autorització continguda en la disposició final primera de la Llei 5/1981, abans esmentada, a proposta dels Consellers de Comerç i Turisme i de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer 1

L'aprovació pel Consell Executiu de.

la Generalitat de qualsevol pla de sanejament que sigui d'aplicació a un àmbit territorial determinat; en cas que comporti la implantació d'un increment de tarifa o de la seva revisió, haurà de ser precedida, en compliment del que estableix l'article 13.3 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR