ORDRE SLT/258/2013, de 15 d'octubre, de creació de preus públics per a la prestació dels serveis dels laboratoris de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

L’article 1.3-2 del Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, estableix que la creació, la modificació i la derogació dels preus públics, llevat dels referits a l’ensenyament universitari, cas en què s’han de fer per decret, s’han d’efectuar mitjançant una ordre del conseller o consellera competent pel que fa a la matèria.

D’acord amb la Llei 18/2009, del 22 d’octubre, de salut pública, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, adscrita al Departament de Salut mitjançant la Secretaria de Salut Pública, disposa de laboratoris de salut pública situats a Girona, Lleida, Tortosa i Tarragona, per tal d’atendre les necessitats d’anàlisis en matèria de salut pública i assegurar la qualitat dels serveis.

La singularitat de les especialitzacions dels laboratoris fa que hi hagi una demanda de serveis d’altres entitats del sector públic, i també en ocasions d’empreses privades. D’altra banda, l’establiment de preus públics per satisfer aquesta demanda no entra en conflicte amb el manteniment de les taxes analítiques, ja que els laboratoris de l’Agència de Salut Pública de Catalunya esmentats segueixen prestant serveis en l’àmbit del control oficial i la vigilància analítica.

En virtut d'això, a proposta de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, d’acord amb els informes favorables de la Intervenció Delegada i del Departament d’Economia i Coneixement i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Creació

Aprovar els preus públics per a la prestació del servei analític dels laboratoris de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que figuren a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Element objectiu

Constitueix el fet generador del preu públic la prestació del servei analític per part del laboratori quan els interessats en facin la sol·licitud de manera voluntària.

Article 3

Subjectes obligats al pagament

Són subjectes obligats al pagament dels preus que estableix l’annex d’aquesta Ordre les persones físiques o jurídiques que són afectades o beneficiades personalment pel servei prestat o que ho són en els seus béns.

Article 4

Exigibilitat

4.1 És exigible el pagament dels serveis que estableix aquesta Ordre en el moment de presentar la sol·licitud del servei.

4.2 El pagament dels preus públics que estableix aquests Ordre s’ha de fer efectiu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR