ORDRE TRI/235/2004, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la sol·licitud d'acords previs de valoració o d'informes motivats en relació amb la deducció fiscal de projectes de R+D+IT i s'obre la convocatòria per a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE TRI/235/2004, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la sol·licitud d'acords previs de valoració o d'informes motivats en relació amb la deducció fiscal de projectes de R+D+IT i s'obre la convocatòria per a l'any 2004.

La recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica (R+D+IT) són eixos bàsics de la competitivitat empresarial. Per potenciar aquestes activitats les administracions públiques europea, central, autonòmica i local destinen esforços a incentivar que les empreses inverteixin recursos en activitats de R+D+IT. Aquestes activitats s'estructuren a partir de projectes, que han de ser finançats amb recursos de l'empresa o externs. Precisament per incentivar aquestes activitats de R+D+IT la legislació espanyola actual preveu en l'article 33 de la Llei 43/1995 de l'impost de societats la possibilitat de gaudir de deduccions fiscals per les activitats de R+D+IT.

Per aplicar les deduccions fiscals per activitats de R+D+IT el procés a seguir passa per la corresponent presentació de la declaració de l'impost de societats.

Tanmateix, per tal d'oferir un entorn de seguretat jurídica que permeti als subjectes passius conèixer si les activitats que planegen portar a termemereixeran o no la qualificació requerida per aplicar els incentius fiscals a les activitats de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica, la normativa espanyola preveu diverses possibilitats.

Hi ha la possibilitat de sol·licitar l'adopció d'acords previs de valoració de les despeses i inversions corresponents a projectes de R+D+IT, acords que se sol·liciten directament a l'Administració Tributària i que tenen caràcter vinculant en la presentació de la declaració.

Així mateix, el subjecte passiu té també la possibilitat de presentar consultes sobre la interpretació i aplicació de la deducció, la contestació de les quals tindrà caràcter vinculant per l'Administració Tributària.

Addicionalment, hi ha una tercera via de suport a l'aplicació de les deduccions fiscals per activitats de R+D+IT en l'impost de societats, descrita en el Reial decret 1432/2003, de 21 de novembre, pel qual es regula l'emissió d'informes motivats relatius al compliment dels requisits científics i tecnològics, a efectes de l'aplicació i interpretació de la deducció fiscal per activitats de recerca, desenvolupament i innovació tecnològica. Els informes motivats seran emesos per part del Ministeri d'Indústria o per un organisme adscrit a aquest i tindran caràcter vinculant per a l'Administració Tributària. Aquesta modificació està recollida també al Reial decret legislatiu 4/2004, de 5 de març, publicat en el BOE núm. 61, d'11.3.2004. Les sol·licituds d'aquests informes motivats han d'anar acompanyades d'un certificat d'activitat de R+D+IT emès per una entitat acreditada per la Entitat Nacional de Acreditació (ENAC) per a l'emissió d'aquests certificats.

Per tal de potenciar la utilització dels incentius fiscals per part de les empreses, elCentre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) està desenvolupant un conjunt d'actuacions dins de les quals cal destacar, addicionalment a la publicació d'aquesta línia d'ajuts, les següents:

Reedició de la Guia d'aplicació dels incentiusfiscals i edició de casos pràctics.

Projecte pilot d'estructuració de projectes de R+D+IT i d'aplicació d'incentius fiscals.

Posada en marxa d'un servei d'atenció empresarial per a l'aplicació d'incentius fiscals.

Realització de tallers de formació dirigits a empreses i a assessors fiscals.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i el Decret 341/2003, de 29 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003 (DOGC núm. 4040, de 31.12.2003), aprovats per la Llei 30/2002, de 30 de desembre (DOGC núm. 3791, de 31.12.2002);

D'acord amb Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Atès l'interès perquè les empreses duguin a terme activitats de R+D+IT i per tal d'incentivar l'aprofitament de les deduccions fiscals de R+D+IT mitjançant la utilització dels acords previs de valoració i dels informes motivats, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la sol·licitud d'acords previs de valoració o d'informes motivats en relació amb la deducció fiscal de projectes de R+D+IT i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2004.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que regiran en aquesta convocatòria, les quals figuren als següents articles.

Article 3

Objecte dels ajuts

L'objecte d'aquestes bases reguladores és la concessió d'ajuts per a la sol·licitud d'acords previs de valoració davant l'Administració Tributària o per a la sol·licitud d'informes motivats del Ministeri d'Indústria o del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), que tinguin com objectiu gaudir de les deduccions fiscals per la realització d'activitats de R+D+IT.

Article 4

Convocatòria

4.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds, les quals indicaran la disposicióon consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar i la quantia màxima destinada.

4.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstesen aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el Centre d'Innovació i Desenvolupament empresarial (CIDEM) obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de l'acció prevista en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, en la qual es concretaran els imports màxims destinats i l'atorgament d'aquestes subvencions, que estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per aquesta finalitat.

4.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat per aquest exercici a l'acció regulada en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir la subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en el termini establert a la present Ordre.

Article 5

Quantitat màxima per l'any 2004 i aplicació pressupostària

5.1 La quantitat màxima destinada a aquests ajuts per l'any 2004 és de 300.000 euros, aplicats a la partida 6470.770.64001 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

5.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2004 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

5.3 Els ajuts atorgats basant-se en aquesta resolució són susceptibles de cofinançament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, d'acord amb la normativa comunitària reguladora d'aquest fons.

Article 6

Convocatòria per a l'any 2004, presentació de sol·licituds i terminis

6.1 S'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts per a la sol·licitud d'acords previs de valoració o d'informes motivats en relació amb la deducció fiscal de projectes de R+D+IT.

6.2 El termini de presentació de sol·licituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR