ORDRE EDC/105/2006, de 14 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a l'alumnat d'educació primària dels centres educatius públics i privats concertats, per a l'assistència a colònies d'immersió en llengües estrangeres a Catalunya, i s'obre la convocatòria pública per a l'edició del curs 2005-2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/105/2006, de 14 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a l'alumnat d'educació primària dels centres educatius públics i privats concertats, per a l'assistència a colònies d'immersió en llengües estrangeres a Catalunya, i s'obre la convocatòria pública per a l'edició del curs 2005-2006.

El Govern de la Generalitat vol impulsar decididament la millora de l'ensenyament-aprenentatge de les llengües estrangeres en l'ensenyament de règim general, per la qual cosa ha posat en marxa el projecte Orator. Amb aquest projecte s'incideix tant en els aspectes de caràcter general vinculats al desenvolupament ordinari de la docència com en la potenciació de projectes i activitats complementàries que faciliten l'ús de les llengües estrangeres.

Una de les actuacions emmarcades dins del projecte Orator és la de facilitar l'aprenentatge de la llengua anglesa mitjançant l'organització de colònies a Catalunya, la qual cosa constitueix un complement idoni per aconseguir que l'alumnat de l'educació primària assoleixi un nivell de comunicació bàsica que li permeti entendre's en una llengua estrangera.

Tenint en compte el que s'ha exposat, s'ha considerat convenient establir un sistema d'ajuts específics dirigits a col·laborar amb les famílies en el finançament de les despeses que comporti la participació en l'esmentada activitat.

Per tot això, de conformitat amb el que estableixen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a la concessió d'ajuts a l'alumnat d'educació primària dels centres educatius públics i privats concertats de Catalunya, per a l'assistència a colònies d'immersió en llengües estrangeres a Catalunya.

Article 2

Es convoca el concurs públic corresponent al curs 2005-2006 per a la selecció de 648 alumnes del cicle superior d'educació primària, escolaritzats en centres educatius públics i privats concertats de Catalunya, als quals se'ls atorgarà un ajut per a la participació en colònies d'immersió en llengua anglesa, francesa o alemanya, que es realitzaran a Catalunya, entre el 20 d'agost i el 10 de setembre de 2006.

Se seleccionaran 150 alumnes de primària que ja tinguin la condició de becari (modalitat d'ajut A) i 498 alumnes de primària que no tinguin aquesta condició (modalitat d'ajut B).

Pel que fa a la modalitat d'ajut B, 374 d'aquests ajuts seran per a alumnat matriculat en centres educatius públics de titularitat del Departament d'Educació i els 124 restants seran per a alumnat matriculat en altres centres públics i els privats concertats.

Article 3

3.1 Per al concurs públic corresponent al curs 2005-2006, l'import dels ajuts serà el següent:

Ajuts de la modalitat A: 318,00 euros.

Ajuts de la modalitat B: 148,00 euros.

El Departament d'Educació farà efectius els ajuts directament a l'empresa o entitat a qui s'encarregui l'organització de les colònies, d'acord amb el que s'estipuli, per un import màxim de 121.404,00 euros, que aniran amb càrrec a la posició pressupostària EN02 D/480000100/4240 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2006.

3.2 Per completar el cost total de les colònies, els beneficiaris de la modalitat A hauran d'abonar 120,00 euros i els de la modalitat B, 209,00 euros. Aquesta quantitat s'haurà d'abonar directament a l'empresa o entitat organitzadora de l'activitat.

Article 4

El termini de presentació de les sol·licituds corresponents a la convocatòria del curs 2005-2006 s'iniciarà l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al DOGC i finalitzarà el 7 d'abril de 2006.

Article 5

Els ajuts esmentats no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR