DECRET 311/2004, de 8 de juny, de modificació del Decret 190/1989, d'1 d'agost, d'aprovació de les Normes reguladores dels procediments de designació dels membres dels òrgans de govern de les caixes d'estalvis i de la convocatòria i el funcionament d'aquests.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET 311/2004, de 8 de juny, de modificaciÛ del Decret 190/1989, d'1 d'agost, d'aprovaciÛ de les Normes reguladores dels procediments de designaciÛ dels membres dels Úrgans de govern de les caixes d'estalvis i de la convocatÚria i el funcionament d'aquests.

La Llei 62/2003, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social, incideix en la regulaciÛ de caixes d'estalvis en la mesura que l'article 101 ha introduÔt un nou criteri sobre la distribuciÛ de les placesde consellers/es generals dels sectors d'impositors i corporacions locals entre els territoris de les diverses comunitats autÚnomes, i ha modificat la regulaciÛ que la Llei 26/2003, de 17 de juliol, de modificaciÛ de la Llei 24/1988, de 28 de juliol, del mercat de valors, va fer de les comissions d'inversions i retribucions. Conseg¸entment, aquests canvis normatius determinen la necessitat de fer les adaptacions pertinents en la regulaciÛ del Decret 190/1989, d'1 d'agost, d'aprovaciÛ de les Normes reguladores dels procediments de designaciÛ dels membres dels Úrgans de govern de les caixes d'estalvis i de la convocatÚria i el funcionament d'aquests.

D'altra banda, s'introdueix en aquest Decret una disposiciÛ transitÚria que, en coherËnciaamb el que preveu la disposiciÛ transitÚria quarta de l'esmentada Llei 62/2003, preveu les regles per al supÚsit que s'hagi de procedir a la redistribuciÛ de places de consellers/es generals i a la vegada assegurar el compliment del principi de renovaciÛ per meitats de les assemblees generals.

Per tant, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances, i amb la deliberaciÛ prËvia del Govern,

Decreto:

Article 1

ModificaciÛ del Decret 190/1989, d'1 d'agost, d'aprovaciÛ de les Normes reguladores dels procediments de designaciÛ dels membres dels Úrgans de govern de les caixes d'estalvis i de la convocatÚria i el funcionament d'aquests.

1.1††Es modifiquen els apartats 1, 3, 4, 5 i 7 de l'article 7 del Decret 190/1989, introduÔt pel Decret 266/2003, de 4 de novembre, que resten redactats de la manera seg¸ent:

"7.1††Independentment de les comissions creades d'acord amb les previsions de l'article 34 del Decret legislatiu 1/1994, de 6 d'abril, els estatuts de les entitats han de preveure l'existËncia en el si del consell d'administraciÛ d'una comissiÛ d'inversions de car‡cter no executiu. La comissiÛ d'inversions tÈ la funciÛ d'informar el consell d'administraciÛ o la comissiÛ executiva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR