DECRET 398/2000, de 5 de desembre, de modificació del Decret 395/1996, de 12 de desembre, pel qual s'estableixen els procediments de notificació de les malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Sanitat i Seguretat Social.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

398/2000, de 5 de desembre, de modificació del Decret 395/1996, de 12 de desembre, pel qual s’estableixen els procediments de notificació de les malalties de declaració obligatòria i brots epidèmics al Departament de Sanitat i Seguretat Social.

El Decret 395/1996, de 12 de desembre (DOGC núm. 2294, de 18.12.1996), estableix els procediments de notificació de les malalties i brots epidèmics al Departament de Sanitat i Seguretat Social. L’annex d’aquest Decret assenyala les malalties que han de ser objecte de notificació per cadascun dels procediments establerts, és a dir, declaració individualitzada, declaració urgent i declaració numèrica. Segons aquest Decret la pneumònia és una malaltia classificada, als efectes de la seva notificació, com a malaltia de declaració numèrica.

Tanmateix, l’avaluació de la informació que proporciona la declaració d’aquesta malaltia indica que, en tractar-se d’una entitat molt inespecífica que pot abastar processos de diferent naturalesa, resulta molt difícil interpretar acuradament el significat del nombre de casos declarats, essent necessari recórrer a altres fonts d’informació per fer-ho.

Així mateix l’aparició de casos i brots de toxiinfecció per Escherichia coli 0157:H7, bacteri emergent en diversos països del nostre entorn i recentment en la nostra comunitat que provoca gastroenteritis i en alguns casos síndrome hemolítica urèmica, aconsella incloure aquestes dues entitats, la gastroenteritis per Escherichia coli 0157:H7 i la síndrome hemolítica urèmica, en la relació de malalties de declaració obligatòria individualitzada i urgent, per tal de poder iniciar les actuacions de control el més aviat possible.

Per això, en ús de la potestat reglamentària que estableix l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d’acord amb el Govern,

Decreto:

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR