DECRET 201/2001, de 10 de juliol, sobre el procés d'elaboració i tramitació del Pla territorial parcial de la Plana de Lleida, l'Alt Pirineu i Era Val d'Aran.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

201/2001, de 10 de juliol, sobre el procés d’elaboració i tramitació del Pla territorial parcial de la Plana de Lleida, l’Alt Pirineu i Era Val d’Aran.

La Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial, crea la figura dels plans territorials parcials, que han de desenvolupar el model territorial proposat pel Pla territorial general de Catalunya, definint, concretant i desplegant les seves determinacions, fixant els objectius d’equilibri d’una part del territori i servint com a marc orientador de les accions que s’hi emprendran.

El Pla territorial general de Catalunya, aprovat per la Llei 1/1995, de 16 de març, defineix sis àmbits d’aplicació dels plans territorials parcials, basats en la funcionalitat territorial.

Aquest Decret té per objecte regular el procediment d’elaboració i tramitació del Pla territorial parcial de la Plana de Lleida, l’Alt Pirineu i Era Val d’Aran, que serà d’aplicació a l’àmbit de Ponent, que comprèn les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, l’Urgell i Era Val d’Aran.

Dins el Pla territorial parcial de la Plana de Lleida, l’Alt Pirineu i Era Val d’Aran, es poden distingir tres subàmbits amb peculiaritats pròpies i específiques: Era Val d’Aran, que té una organització administrativa pròpia; l’Alt Pirineu, integrat per les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, i la Plana de Lleida, integrada per les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, les Garrigues i l’Urgell. Aquests subàmbits tenen característiques administratives, morfològiques i funcionals que aconsellen que, a efectes d’elaboració del Pla territorial parcial, se’ls doni un tractament individualitzat i independent.

De conformitat amb el que estableixen els articles 13 i 14 de la Llei 23/1983, de 21 de novembre, mitjançant aquest Decret es determina el procés d’elaboració i tramitació del Pla, i s’integren en aquest procés les administracions i organismes implicats en actuacions amb incidència en el territori, i a la vegada s’articula un tràmit d’informació pública per tal que el resultat final sigui fruit d’un procés participatiu i integrador.

Per tant, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Acord de formulació

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, mitjançant el Programa per al planejament territorial, ha de formular el Pla territorial parcial de la Plana de Lleida, l’Alt Pirineu i Era Val d’Aran.

Article 2

Àmbit

2.1 L’espai d’aplicació del Pla...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR