DECRET 345/1995, de 28 de desembre, sobre el procés d'elaboració i tramitació del Pla territorial parcial de les Terres de l'Ebre.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial, crea la figura dels plans territorials parcials, que han de desenvolupar el model territorial proposat pel Pla territorial general, definint, concretant i desplegant les seves determinacions i fixant els objectius d'equilibri d'una part del territori, servint com a marc orientador de les accions que s'hi emprendran.

El Pla territorial general de Catalunya aprovat per la Llei 1/1995, de 16 de març, defineix sis àmbits d'aplicació dels plans territorials parcials, basats tots ells en la funcionalitat territorial.

L'àmbit de les Terres de l'Ebre, el més meridional, comprèn les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, i en ell el riu és el vertader eix articulador i integrador del territori i l'element que històricament ha donat caràcter i cohesió a aquest àmbit.

El Govern de la Generalitat, mitjançant acord de 16 de maig de 1995, ha acordat la formulació d'aquest Pla territorial, i ha encomanat a la Direcció General de Planificació i Acció Territorial la seva elaboració, determinant que en el procés d'elaboració serà consultat l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre, mitjançant el seu Consell Rector, pel que fa als objectius, la metodologia i les determinacions del Pla.

De conformitat amb el que estableixen els articles 13 i 14 de la Llei 23/1983, mitjançant aquest Decret es determina el procés d'elaboració i tramitació del Pla, integrant en aquest procés les administracions i organismes implicats en actuacions amb incidència en el territori, a la vegada que s'articula un tràmit d'informació pública per tal que el resultat final sigui fruït d'un procés participatiu i integrador.

Per tant, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Àmbit 1.1 L'àmbit d'aplicació del Pla territorial parcial de les Terres de l'Ebre comprèn les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, d'acord amb l'article 2 de la Llei 1/1995, de 16 de març, per la qual s'aprova el Pla territorial general de Catalunya. 1.2 El territori de la comarca del Priorat serà també considerat i tingut en compte pel seu alt grau d'interrelació amb l'àmbit establert pel Pla territorial parcial.

Article 2

Procediment d'elaboració 2.1 El Departament de Política...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR