RESOLUCIÓ CLT/196/2006, d'1 de febrer, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

Institut Català de les Indústries Culturals

RESOLUCIÓ

CLT/196/2006, d'1 de febrer, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 11.e) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril,

Resolc:

.1 Es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

.2 L'import màxim de les subvencions que preveu aquesta Resolució és de 150.000 euros amb càrrec a la partida 470.0001 del pressupost de l'Institut Català de les Indústries Culturals per a l'any 2006. La dotació màxima prevista podrà ser ampliada en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

.3 Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per les bases que consten a l'annex d'aquesta Resolució, aprovades pel Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals en la seva reunió del 22 de desembre de 2005 i per la normativa general de subvencions.

.4 Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera de Cultura en el termini d'un mes des de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 1 de febrer de 2006

Xavier Marcé i Carol

Director

Annex

Bases

.1 Objecte

La convocatòria té per objecte la concessió de subvencions per als curtmetratges cinematogràfics, qualificats per a la seva exhibició en sales cinematogràfiques en el període comprès entre el 17 de setembre de 2005 i el 16 de setembre de 2006.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a la subvenció les empreses de producció cinematogràfica independents inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o empreses establertes en un estat membre de la Unió Europea amb establiment permanent a Catalunya, així com els/les autors/es dels curtmetratges produïts per aquelles amb residència permanent a Catalunya, d'acord amb la classificació següent:

  1. El/la director/a-realitzador/a.

  2. El/la autor/a del guió o la seva adaptació.

  3. Els/les autors/es de les composicions musicals, amb o sense lletra, creades especialment per a l'obra.

    S'entendrà per productor independent aquella persona física o jurídica que no sigui objecte d'influència dominant per part de les entitats de radiodifusió televisiva per raons de propietat, participació financera o de les normes que les regeixen. S'entendrà que existeix una influència dominant, directa o indirecta, per raons de propietat o participació financera, quan les entitats de televisió tinguin més del 50% del capital subscrit en l'empresa productora, disposin de la majoria dels vots corresponents a les participacions emeses per aquesta, o puguin designar més de la meitat dels òrgans d'administració o direcció.

    .3 Quantia

    Les subvencions consisteixen en una quantitat global de fins a 12.000 euros per curtmetratge.

    L'import atorgable no pot ser superior al 40% del cost de producció i restarà subjecte a les disponibilitats pressupostàries de l'Institut Català de les Indústries Culturals per a aquesta convocatòria i a l'aplicació dels criteris establerts a la base 8. En tot cas, el conjunt de subvencions i/o ajuts públics i privats rebuts per projecte mai podrà superar el 100% del cost de producció.

    La quantitat global de la subvenció es distribueix de la manera següent:

  4. Subvencions per a les empreses de producció cinematogràfiques independents:

    El 55% de la quantitat global atorgable, fins a un màxim de 6.000 euros, es concedirà a l'empresa productora.

    En cas de curtmetratges realitzats en règim de coproducció, es distribuirà l'import de l'ajut entre les empreses coproductores que optin a subvenció en funció del seu percentatge de participació.

  5. Subvencions per als/a les autors/es del curtmetratge:

    Cadascun dels/de les autors/es, d'acord a la classificació descrita a la base 2 rebrà una subvenció del 15% de la quantitat global atorgable, fins a un màxim de 2.000 euros. En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR