ORDRE IUE/560/2008, de 23 de desembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts a l'elaboració de Plans d'acció de millora de la productivitat de les empreses de la indústria manufacturera i de serveis relacionats, amb establiment operatiu a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/560/2008, de 23 de desembre, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts a l'elaboració de Plans d'acció de millora de la productivitat de les empreses de la indústria manufacturera i de serveis relacionats, amb establiment operatiu a Catalunya.

El sector industrial té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i creació d'ocupació que és. Així mateix, la seva estructura, en què les petites i mitjanes empreses són clarament majoritàries, el fan ser més sensible als canvis i a l'entorn on es troba.

El Govern, tenint en compte el món empresarial en el seu conjunt, impulsa una sèrie d'instruments, per mitjà del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb l'objectiu d'ajudar la petita i mitjana empresa a millorar la seva competitivitat en un entorn empresarial dinàmic.

Aquesta Ordre s'adreça prioritàriament a les petites i mitjanes empreses del sector de la indústria manufacturera, si bé, i de forma excepcional, podrà donar suport a projectes presentats per grans empreses.

En aquest context, l'objecte d'aquesta línia d'ajuts és dotar les empreses d'un instrument específic que permeti plantejar actuacions concretes de millora de la seva posició competitiva a curt termini mitjançant el finançament d'un Pla d'acció de millora de la productivitat d'establiments productius.

D'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003) i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que figuren a l'Annex 1.

Article 2

Delegar en el secretari d'Indústria i Empresa la resolució de concessió o denegació d'aquests ajuts.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 23 de desembre de 2008

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases

Apartat 1. Objecte

1.1 Aquesta Ordre té per objecte establir les bases reguladores que regiran les convocatòries de concessió dels ajuts a l'elaboració de plans d'acció de millora destinats a incrementar la productivitat de les empreses de la indústria manufacturera i de serveis relacionats amb establiment operatiu a Catalunya.

Els projectes subvencionables són aquells presentats per empreses, de forma individual, dels sectors de la indústria manufacturera, és a dir, aquelles activitats incloses en la secció C de la Classificació catalana d'activitats econòmiques, CCAE-2009 (Decret 137/2008, de 8 de juliol) i dels serveis relacionats que s'especifiquen a continuació:

  1. Activitats relacionades amb la distribució de béns i serveis a altres sectors de l'economia.

  2. Activitats de venda, lloguer, manteniment i reparació de maquinària, equips, material de transport i altres béns tangibles.

  3. Activitats de serveis empresarials intensius en coneixement.

  4. Activitats de serveis operatius i de gestió d'instal·lacions productives.

    1.2. Els estudis que es presentin per a l'obtenció d'aquests ajuts hauran de ser posteriors a la publicació de la convocatòria i finalitzar-se abans del 31 de desembre de 2009.

    Apartat 2. Convocatòries

    2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per Resolució del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, es publicarà al DOGC la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre.

    2.2 Es podran obrir convocatòries posteriors, per Resolució, segons les disponibilitats pressupostàries.

    2.3 En cas de produir-se renúncies, tindran dret a ser-ne beneficiaris els projectes que no han arribat a obtenir l'ajut i que, vistos els criteris de valoració continguts a l'apartat 9 d'aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la dels projectes seleccionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts en cada convocatòria.

    Apartat 3. Termini i forma de presentació de sol·licituds i documentació

    3.1 El termini de presentació de les sol·licituds el fixarà la convocatòria corresponent i es comptarà a partir de l'endemà de la publicació al DOGC de la Resolució de convocatòria.

    3.2 Les sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre s'hauran de formalitzar en els impresos normalitzats que s'estableixin a la convocatòria corresponent i hauran d'aportar-se juntament amb la documentació establerta en aquesta Ordre.

    3.3 Les sol·licituds hauran d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i s'han de formalitzar amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir a la web del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (www.gencat.cat/diue) i també en suport paper.

    3.4. Les sol·licituds es presentaran a la seu de la Secretaria d'Indústria i Empresa, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, i a les delegacions territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa :

    Delegació de Catalunya Central

    Pol. Ind. Els Dolors, s/n (Palau Firal)

    08241 Manresa

    Delegació de Girona

    Migdia, 50-52

    17003 Girona

    Delegació de Lleida

    Av. del Segre, 7

    25007 Lleida

    Delegació de Tarragona

    Pompeu Fabra, 1

    43004 Tarragona

    Delegació de les Terres de l' Ebre

    Montcada, 32

    43500 Tortosa

    3.5 També es podran presentar mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener. En el cas de tramesa a través de l'administració de correus, caldrà fer-la en sobre obert per tal de segellar el primer full de la documentació presentada.

    3.6 Amb la sol·licitud s'adjuntarà la documentació següent en original i còpia o bé en còpia compulsada i/o legitimada:

  5. Memòria sobre el projecte de Pla de millora de la productivitat que es vol dur a terme que com a mínim inclogui:

    1) Descripció de l'activitat de l'empresa, característiques del centre de treball.

    2) Pressupost de l'estudi.

    3) Breu descripció dels processos a analitzar i nombre de MOD i MOI afectades (per procés).

    4) Tècniques d'observació, registre i anàlisi a emprar.

    5) Estimació dels estalvis (en percentatge i en euros/any) que, com a mínim, es poden assolir.

    6) Pla d'accions recomanat i cronograma temptatiu d'actuació.

    7) Termini de realització de la diagnosi.

    8) Currículum professional i referències del consultor que realitzarà la diagnosi.

  6. Darrera declaració de l'impost de societats, amb comptes de resultats i balanços.

  7. Butlletí de cotització a la Seguretat Social, TC1, del darrer mes liquidat o certificat de la Seguretat Social on s'especifiqui el nombre de treballadors de l'empresa.

  8. La documentació sobre l'acreditació del consultor extern detallada a l'apartat 4.3.

    3.7 La sol·licitud s'acompanyarà d'una declaració responsable amb el contingut següent:

  9. Declaració expressa que l'escriptura de constitució de la societat o adaptació dels seus estatuts i, en el seu cas, els poders del representant legal, estan degudament inscrits en el Registre Mercantil.

  10. Declaració expressa de compliment de la quota de reserva per a la integració social de discapacitats, establerta en un 2% per a les empreses amb 50 o més treballadors/ores, o declaració assegurant que s'apliquen les mesures alternatives, de conformitat amb el que disposen el Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE de 26.1.2000), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  11. Declaració de l'empresa assegurant que el local, sala, establiment o centre de treball compleix els requisits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR