DECRET 65/1987, de 15 de gener, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 904, p. 3642, de 21.10.1987 i en el DOGC núm. 908, p. 3736, de 30.10.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableix el Decret 144/1994.

L'article 47 de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la Funció Pública de l'Administració de la Generalitat, preveu els dos procediments de provisió dels llocs de treball reservats a funcionaris: el concurs, que és el sistema normal de provisió, i la lliure designació; ambdós sistemes mitjançant convocatòria pública.

Així mateix, els articles 53 al 56 i 57 i 58 de l'esmentada Llei regulen, respectivament, l'adquisició, la consolidació i el canvi del grau personal, i la promoció interna mitjançant l'accés a un Cos o a una Escala diferents dels propis, els quals configuren el sistema general de promoció dels funcionaris de la Generalitat.

Amb la finalitat de completar la normativa sobre els procediments de provisió dels llocs de treball, la del grau personal i la de la promoció interna, amb una estricta observació dels principis de publicitat i objectivitat, el present Reglament estableix la regulació del desenvolupament de la carrera administrativa i de la promoció dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot això, a proposta del Conseller de Governació, amb l'informe previ de la Comissió Tècnica de la Funció Pública, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat. Disposició final El present Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de gener de 1987

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Agustí M. Bassols i Parés Conseller de Governació

REGLAMENT general de provisió de llocs de treball, de promoció professional i de promoció interna dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat.

I Àmbit d'aplicació

Article 1

1.1 Es regeix pel present Reglament i per les bases de la corresponent convocatòria: 1.1.1 El procediment de provisió de llocs de treball de l'Administració de la Generalitat que hagin de ser exercits per funcionaris. 1.1.2 La promoció interna i la promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Generalitat. 1.2 Per als llocs de treball que hagin de ser ocupats per funcionaris pertanyents a aquells col·lectius que, per aplicació del que estableix l'article 18.e), de la Llei 17/1985, de 23 de juliol, tinguin una regulació específica, el present Reglament té, en tot cas, caràcter supletori. II Normes generals per a la provisió de llocs de treball

Article 2

La provisió dels llocs de treball a l'Administració de la Generalitat de Catalunya que hagin de ser ocupats per funcionaris s'ha de fer mitjançant concurs de mèrits o per lliure designació, d'acord amb el que disposi la corresponent relació de llocs de treball, sens perjudici del que disposa el Reial Decret 680/1986, de 7 de març, sobre transferència a les Comunitats Autònomes.

Article 3

Sigui el que sigui el sistema emprat, és preceptiva la publicació de la corresponent convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. La convocatòria s'ha de fer per Ordre del Conseller de Governació, llevat dels supòsits en què la competència estigui atribuïda al Conseller del Departament corresponent o delegada en els Secretaris Generals.

Article 4

La convocatòria ha d'aprovar les bases per les quals s'ha de regir, que són d'obligat compliment per l'Administració i pels qui hi participin, i ha d'indicar el lloc on estaran exposades. 4.1 Les bases de la convocatòria han de contenir, com a mínim, les dades següents: 4.1.1 Departament, nombre i denominació, característiques i nivell, i població o àmbit territorial de destinació dels llocs de treball a proveir. 4.1.2 Centre o dependència al qual s'han d'adreçar les instàncies per participar-hi i termini de presentació. 4.1.3 Condicions i requisits necessaris per a l'exercici de cadascun dels llocs a proveir; en la fixació d'aquests requisits i condicions s'haurà de tenir en compte el que disposi la relació de llocs de treball. 4.2 Per al supòsit de concurs hi ha de constar a més: 4.2.1 Mèrits a valorar i barems de puntuació. 4.2.2 Determinació, si s'escau, de la Junta de Mèrits corresponent. 4.2.3 Puntuació mínima exigida per poder adjudicar les vacants a proveir.

  1. Provisió de llocs de treball mitjançant concurs

Article 5

El concurs de mèrits és el sistema normal de provisió de llocs de treball, i consisteix en la valoració dels mèrits al·legats pels aspirants d'acord amb les bases de la convocatòria. Dintre d'aquests mèrits tenen caràcter preferent, en relació amb el lloc de treball a proveir, la valoració del treball realitzat en altres llocs de les Administracions Públiques, l'antiguitat, el grau personal, els cursos seguits a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya o en altres institucions i les titulacions acadèmiques. Així mateix, es poden valorar altres mèrits que palesin la idoneïtat i la capacitat dels aspirants, sempre que es facin constar a les bases de la convocatòria.

Article 6

La valoració dels mèrits que cal considerar s'ha de fer de forma independent per a cadascun, d'acord amb els barems següents: 6.1 Els mèrits preferents es valoren fins a 20 punts en total: 6.1.1 Pel treball realitzat en altres llocs de les diferents Administracions Públiques, fins a 10 punts, en funció dels nivells i el grau personal corresponents i especialment de les tasques realitzades en els llocs ocupats. 6.1.2 L'antiguitat es valora a raó de 0'2 punts per any complet de serveis, fins a 3 punts. A aquests efectes, s'han de computar els serveis prestats i reconeguts amb caràcter previ a l'ingrés al Cos o a l'Escala, a l'empara del que estableix la disposició transitòria 8 de la Llei 17/1985, i els reconeguts per la Llei 70/1978, de 26 de desembre, i altres disposicions concordants. Només es computarà una sola vegada el temps de serveis prestats simultàniament. 6.1.3 Pels cursos de formació i de perfeccionament seguits a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya o en altres institucions que tinguin relació directa amb el lloc de treball que cal proveir, fins a 4 punts, en funció del grau de dificultat dels cursos, determinat pel sistema de selecció, la durada, l'existència de proves qualificatòries finals i altres de similars. A aquests efectes, a les bases de la convocatòria es determinaran els cursos que es considerin mèrits preferents i la puntuació que els correspondrà. En tot cas, a les convocatòries dels cursos convocats per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya es determinarà la valoració de cadascun als efectes de concurs. 6.1.4 Per les titulacions acadèmiques rellevants per al lloc de treball a exercir, fins a 3 punts; en cap cas no s'avaluen les titulacions exigides en la convocatòria per prendre-hi part, ni tampoc els títols acadèmics de nivell inferior que siguin necessaris per assolir les titulacions exigides en la convocatòria ni per assolir-ne d'altres de nivell superior que puguin ser al·legades com a mèrit. 6.2 La resta de mèrits no preferents, previstos en la convocatòria, fins a 5 punts en total. Cada convocatòria ha de fixar amb aquest caràcter els mèrits que es considerin adequats objectivament, els quals hauran de complementar els mèrits preferents dels aspirants.

Article 7

Sens perjudici del que disposa l'article anterior respecte a la valoració màxima de 25 punts, es pot atribuir 1 punt en atenció a la residència prèvia, per raons laborals del cònjuge, a la localitat a la qual es pretén anar destinat, a efectes únics de canvi de localitat i, únicament, si la sol·licitud es refereix a un lloc de treball del mateix nivell que s'ocupi o inferior. Als efectes anteriors, es considera la mateixa localitat els municipis els nuclis urbans dels quals estiguin units sense solució de continuïtat per raons urbanístiques o similars, i que disposin de serveis de transports urbans col·lectius comuns.

Article 8

En cas d'empat en la puntuació global, s'acudirà per dirimir-la a l'atorgada als mèrits preferents al·legats; i si persisteix l'empat, per l'ordre establert a l'article 6.1 del present Reglament.

Article 9

En els concursos de mèrits s'han de considerar únicament els mèrits al·legats pels aspirants, d'acord amb les bases de la corresponent convocatòria, que constin en el Registre General de Personal o que s'acreditin en el moment de la presentació de la sol·licitud de participació en el concurs.

  1. Peculiaritats per als llocs de comandament

Article 10

La provisió de tots els càrrecs de comandament, l'han de fer els Departaments respectius mitjançant convocatòria pública i, llevat dels que siguin de lliure designació, d'acord amb el que estableixi la relació de llocs de treball, pel sistema de concurs de mèrits, que reveli amb objectivitat la idoneïtat i la inicial capacitat dels candidats per exercir el lloc de comandament.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR