DECRET 167/2002, d'11 de juny, pel qual es regula la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari dependents del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyDecret

DECRET

167/2002, d'11 de juny, pel qual es regula la contractació de professionals com a professorat especialista en centres públics d'ensenyament no universitari dependents del Departament d'Ensenyament.

La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), preveu la contractació com a professorat especialista de professionals que duguin a terme activitats en l'àmbit laboral per a determinades àrees o matèries de la formació professional.

Així mateix, disposa que en els centres públics, les administracions educatives poden establir, amb aquests professionals, contractes de caràcter temporal i en règim de dret administratiu.

D'acord amb això, és necessari regular el règim de contractació d'aquests professionals que preveu la LOGSE, amb la finalitat de fer efectiva la resposta de l'administració educativa a les necessitats formatives derivades del procés de canvi cultural, tecnològic i productiu en què es troba la nostra societat.

En virtut d'això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Ensenyament i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

La contractació de professionals com a professorat especialista en centres docents públics no universitaris dependents del Departament d'Ensenyament s'ajustarà al que disposen l'article 33.2 de la LOGSE, aquesta disposició i la normativa administrativa que sigui aplicable.

Article 2

Es poden contractar com a professorat especialista per impartir els ensenyaments de formació professional específica professionals que duguin a terme la seva activitat en l'àmbit laboral públic o privat i que, per la seva experiència professional, tinguin competència adquirida en les àrees o matèries que ho requereixin.

S'entén per desenvolupament d'activitat professional l'exercici d'una activitat professional habitual remunerada durant un període mínim de dos anys seguits i immediatament anteriors a la seva contractació com a professor especialista.

Article 3

Les funcions del professorat especialista són les previstes específicament en els contractes respectius i, en el que sigui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR