ORDRE CMC/155/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ens locals per a projectes de col·laboració intermunicipal per a la programació d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques, la música i les arts visuals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/155/2008, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ens locals per a projectes de col·laboració intermunicipal per a la programació d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques, la música i les arts visuals.

Per tal de garantir l'accés a la cultura i impulsar la contractació d'activitats professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música i les arts visuals en què la col·laboració entre diversos municipis millora la qualitat i la sostenibilitat del projecte;

Atès el que disposa l'Ordre CMC/81/2008, de 18 de febrer, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica dels procediments de subvencions per a les administracions locals i entitats vinculades;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a ens locals per a projectes de col·laboració intermunicipal per a la programació d'activitats culturals de caràcter professional en l'àmbit de les arts escèniques, la música i les arts visuals, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 3 d'abril de 2008

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a projectes de col·laboració intermunicipal per a la realització de programes conjunts d'activitats culturals de caràcter professional en el camp de la música, les arts escèniques i/o les arts visuals, i que es duguin a terme durant l'any de la publicació de la convocatòria corresponent.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions els ens locals de Catalunya següents:

  1. Els ajuntaments i els ens públics que en depenen, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic.

  2. Les entitats municipals descentralitzades.

  3. Les mancomunitats de municipis.

  4. Els consorcis locals.

    .3 Requisits dels projectes

    3.1 Per tal de poder optar a les subvencions, el programa o projecte cultural presentat ha de tenir un abast intermunicipal i preveure un mínim d'una activitat o la prestació d'un servei concret per a cada municipi participant. Les activitats programades o els serveis prestats han de ser coherents amb els objectius del projecte presentat i poden pertànyer a àmbits artístics diferents.

    3.2 Els projectes hauran de definir clarament els objectius, els municipis participants, el calendari, la programació prevista i el pressupost.

    3.3 No podran formar part del projecte:

  5. Les activitats i serveis que no siguin coherents amb els objectius del projecte presentat.

  6. Les activitats i serveis que ja comptin amb ajut directe o indirecte del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

  7. Les activitats dutes a terme durant la celebració de la festa major.

  8. Les activitats que es beneficiïn de la modalitat d'ajuts per a projectes associats a un organisme o equipament cultural especialitzat dins del territori català atorgats pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació o alguna de les seves entitats o organismes vinculats.

  9. Les activitats integrades en les gires organitzades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

  10. Les activitats programades o serveis prestats per consorcis o organismes dels quals en formi part el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

  11. Les activitats o serveis que no utilitzin el català o l'aranès en la seva difusió.

    .4 Quantia

    4.1 Les subvencions consistiran en una dotació econòmica no percentual i seran concedides en funció de les disponibilitats pressupostàries i tenint en compte els criteris de valoració fixats a la base 8.

    4.2 L'import màxim de les subvencions no podrà superar el 50% del cost del pressupost de l'activitat.

    .5 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    5.1 Documentació general:

  12. Declaració responsable de no estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR