ORDRE PRE/222/2011, de 7 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes i l'obertura de convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/222/2011, de 7 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes i l'obertura de convocatòria per a l'any 2011.

Les organitzacions de la societat civil catalana assumeixen d'una manera creixent la convicció que el seu desenvolupament va cada dia més associat a la seva projecció internacional. Les organitzacions catalanes sense ànim de lucre han fet seva aquesta equació i l'han traduït, bé en una important presència en l'àmbit internacional com a membres d'organitzacions internacionals o europees, bé participant en xarxes internacionals, bé duent a terme activitats en l'àmbit internacional que els permetin esdevenir una referència en el seu sector d'activitat.

Aquesta presència internacional, dia a dia, esdevé un repte per a les nostres entitats que es veuen abocades a assumir el repte de la internacionalització de la seva actuació com una conseqüència derivada dels seus mateixos objectius, necessàriament projectats en un món més ampli.

Per a la Generalitat de Catalunya la internacionalització de les organitzacions catalanes és un objectiu d'interès públic i social, a la vegada que un indicador del valor qualitatiu de la tasca que duen a terme les nostres organitzacions. Aquesta tasca, iniciada en l'àmbit nacional de Catalunya, transcendeix, però, el nostre país quan es planteja la necessitat d'ampliar l'àmbit d'actuació de l'organització com una extensió natural, directament lligada als objectius de cada organització.

Aquesta internacionalització, conjuntament amb la projecció internacional de les empreses catalanes, constitueix un dels principals factors de la nostra presència exterior. Aquesta presència, tot i desenvolupar-se en l'àmbit privat i sectorial de cada organització, té una alta significació pública per les sinergies que genera i per la projecció implícita que es fa del nostre país arreu.

El Govern de Catalunya assumeix com a pròpia la tasca de promoció de la projecció internacional de les organitzacions catalanes en tots els sectors d'activitat, més encara si aquesta tasca esdevé un mandat recollit de manera explícita en l'article 200 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

Atès el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la Llei 6/2011, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011;

Atès l'article 45.1. Decret 325/2011, de 26 d'abril, de reestructuració del Departament de la Presidència;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

Aprovar les bases reguladores de la concessió de subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

2.1 Obrir la convocatòria pública per a la concessió de les subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes per a l'any 2011.

2.2 Les subvencions previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

Article 3

Partida pressupostària i import màxim

3.1 L'import global màxim destinat a la convocatòria per a l'any 2011 és de 600.000,00 (sis-cents mil) euros a càrrec de la partida D/482000100/2310 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011.

Aquesta dotació màxima podrà ser modificada, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 4

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes natural a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 5

Resolució i publicació

La persona titular del Departament de la Presidència resol aquesta convocatòria de subvencions, a proposta del/de la titular de la Secretaria d'Afers Exteriors i un cop les sol·licituds presentades hagin estat estudiades i avaluades per la comissió avaluadora prevista a la base 9.3 de l'annex de la present Ordre. La resolució final es publicarà, mitjançant la seva exposició pública, al tauler d'anuncis de la Secretaria d'Afers Exteriors del Departament de la Presidència (carrer Sant Honorat, 1-3, 08002 de Barcelona) en un termini màxim de sis mesos a comptar des de la data de publicació d'aquesta Ordre.

Les subvencions concedides d'un import igual o superior a 3.000 euros es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 6

Silenci administratiu i recursos

Sens perjudici de l'obligació de resoldre, transcorregut aquest termini de sis mesos a comptar des de la data de publicació d'aquesta convocatòria i sense que s'hagi dictat i publicat la resolució expressa, les entitats interessades poden entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

Contra aquesta resolució de concessió o de denegació de la persona titular del Departament de la Presidència, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, mitjançant exposició pública en el corresponent tauler d'anuncis, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació, mitjançant exposició pública en el corresponent tauler d'anuncis.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/86/2010, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes.

Disposicions finals

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 7 de setembre de 2011

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a la promoció i projecció internacional de les organitzacions catalanes

—1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de subvencions que tinguin com a finalitat el suport a la internacionalització de les entitats catalanes, al manteniment de la seva condició de membre d'organitzacions internacionals, formalment constituïdes, i a la projecció internacional de Catalunya.

1.2 Queden excloses de l'objecte de les subvencions les despeses directes derivades de la participació de membres de les organitzacions catalanes en activitats del seu propi i principal àmbit d'activitat.

—2 Línies de subvencions

S'estableixen dues línies de subvencions:

2.1 Línia A de subvencions:

  1. Finançament de quotes d'afiliació de l'organització catalana, derivades de la seva condició de membre d'organitzacions europees o internacionals del seu àmbit d'activitat, sigui quina sigui.

  2. Despeses de transport, allotjament i dietes de representants de les organitzacions catalanes, derivades de la seva assistència a reunions dels òrgans de les organitzacions europees o internacionals de les quals siguin membres.

  3. Despeses d'establiment a Catalunya de la seu d'una organització europea o internacional a la qual pertanyi com a membre l'organització catalana sol·licitant.

  4. Despeses de transport de representants o personal tècnic adscrit a les organitzacions catalanes sol·licitants, derivades de la seva assistència a activitats internacionals adreçades a millorar la seva formació mitjançant cursos, seminaris o qualsevol altra activitat formativa, organitzada per l'organització europea o internacional a la qual pertanyi com a membre o com a entitat consultiva l'organització sol·licitant.

  5. Organització a Catalunya, per part de les organitzacions catalanes sol·licitants, de congressos, seminaris o reunions tècniques acordades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR