DECRET 246/2001, de 12 de setembre, sobre l'atorgament de la concessió per a l'explotació de la prolongació fins a Canyelles de la línia 3 del Ferrocarril Metropolità de Barcelona a l'Entitat Metropolitana del Transport.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

246/2001, de 12 de setembre, sobre l'atorgament de la concessió per a l'explotació de la prolongació fins a Canyelles de la línia 3 del Ferrocarril Metropolità de Barcelona a l'Entitat Metropolitana del Transport.

L'article 9.15 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva sobre els ferrocarrils que circulen íntegrament pel territori de Catalunya.

L'article 17 del Reial decret 2115/1978, de 26 de juliol, sobres transferència de competències de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria, entre altres, de transports, va transferir a la Generalitat de Catalunya les competències relatives al Ferrocarril Metropolità de Barcelona.

La Llei 7/1987, de 4 d'abril, per la qual s'estableixen i es regulen les actuacions públiques especials en la conurbació de Barcelona i en les comarques compreses dins la seva zona d'influència directa, disposa en l'article 16.1.c) que correspon a l'Entitat Metropolitana del Transport la prestació del servei públic subterrani de viatgers de Barcelona, sens perjudici de les competències que corresponen a la Generalitat.

D'altra banda, la Generalitat de Catalunya ha dut a terme les obres d'infraestructura, superestructura i condicionament de la prolongació fins a Canyelles de la línia 3 del Ferrocarril Metropolità de Barcelona .

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'autoritza el conseller de Política Territorial i Obres Públiques per atorgar a l'Entitat Metropolitana del Transport la concessió per a l'explotació de la prolongació de la línia 3 del Ferrocarril Metropolità de Barcelona des de l'estació de Montbau fins a la de Canyelles, de 2.386 metres, que comprèn les noves estacions de Mundet, Valldaura i Canyelles, i que ha estat construïda per la Generalitat de Catalunya.

Article 2

L'aportació del material mòbil necessari per a l'explotació del servei correspon a l'Entitat Metropolitana del Transport. A aquest efecte, l'Entitat Metropolitana del Transport elevarà la proposta corresponent al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per a la seva aprovació.

L'explotació del servei objecte de concessió es podrà dur a terme per la mateixa Entitat Metropolitana del Transport o bé per mitjà d'una societat de gestió.

Article 3

El termini de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR