DECRET 76/2001, de 20 de març, pel qual es prorroguen les tarifes i peatges aplicables a les autopistes i vies en règim de peatge de titularitat de la Generalitat de Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3365, pàg. 5306, de 9.4.2001).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

76/2001, de 20 de març, pel qual es prorroguen les tarifes i peatges aplicables a les autopistes i vies en règim de peatge de titularitat de la Generalitat de Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3365, pàg. 5306, de 9.4.2001).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Govern de la Generalitat ha portat a terme i impulsat en els darrers anys un conjunt de mesures en desenvolupament, d’una política d’homogeneïtzació i reducció dels peatges de les autopistes i vies en règim de peatge existents a Catalunya.

En aquesta línia, el Govern ha propiciat una política de reduccions i descomptes en les autopistes i vies de la seva titularitat, que té en compte la sostenibilitat en la gestió de la mobilitat i que pretén afavorir els usuaris habituals i els de municipis o comarques més directament afectades per aquestes infraestructures.

Una vegada finalitzada aquesta primera fase de concreció del règim de tarifes de cadascuna de les concessions existents, en la que s’han tingut compte les seves característiques i la seva incidència en el territori i els seus usuaris, cal abordar un segon nivell d’actuacions amb una visió temporal a curt i llarg termini, tot considerant els treballs i conclusions que siguin elaborats pel Grup de Treball per a la Reordenació dels Peatges a Catalunya, així com les diverses resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya, que insten al Govern de la Generalitat a l’estudi i la reordenació general o específica dels peatges de les autopistes de la seva titularitat, atesa la seva incidència en l’interès general dels usuaris i la repercussió econòmica i social dels municipis directament afectats.

En aquest sentit és precís, per les raons d’interès públic exposades, l’aprovació de la pròrroga de les tarifes i peatges actualment vigents, sense que sigui d’aplicació la revisió anual sol·licitada per les societats i empreses concessionàries i que coincidint amb el mes de març es preveu en l’actual regulació, amb la finalitat de poder endegar els estudis i mesures necessàries per a la reordenació general i específica dels peatges de les autopistes i, si s’escau, la concreció d’un nou procediment i sistema de revisió anual de les tarifes i peatges que els usuaris han d’abonar per a la utilització d’aquestes infraestructures.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix l’article 24 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR