DECRET 62/2001, de 20 de febrer, de modificació parcial del Decret 2/1997, de 7 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de protecció dels menors desemparats i de l'adopció.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

62/2001, de 20 de febrer, de modificació parcial del Decret 2/1997, de 7 de gener, pel qual s’aprova el Reglament de protecció dels menors desemparats i de l’adopció.

El Decret 2/1997, de 7 de gener, d’aprovació del Reglament de protecció dels menors desemparats i de l’adopció, es va dictar en desplegament de la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l’adopció, i tenint en compte l’addició de nous articles a l’anomenada Llei segons les prescripcions de la Llei 8/1995, de 27 de juliol, d’atenció i protecció dels menors i dels adolescents. Aquest Decret va ser modificat pel Decret 127/1997, mitjançant el qual es va crear un Comitè Tècnic d’Avaluació que ha d’emetre informe, preceptivament, de les propostes de resolució sobre la idoneïtat de les persones o parelles que volen adoptar i dels diferents continguts del procés d’estudi i valoració que es duen a terme a aquests efectes.

Actualment s’ha plantejat, i es considera oportú, crear un Comitè Tècnic d’Avaluació de Declaracions de Desemparament per als casos en què es produeixi la separació del menor de la família biològica, per tal que aquest Comitè conegui i informi sobre la procedència dels desemparaments que comporten separació del menor del seu nucli familiar, com a superior garantia en els casos en què l’Administració ha d’adoptar aquestes mesures.

L’adopció d’aquesta mesura comporta, d’acord amb la normativa vigent, que l’òrgan competent faci una indicació del pla de millora que cal seguir per afavorir el retorn a la família de l’infant, si és possible.

De conformitat amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, atesa la intervenció de les entitats locals en aquests processos, s’ha previst, en la composició del Comitè, la participació de persones expertes designades per aquestes entitats. També el componen experts designats per les entitats i institucions que col·laboren amb l’Administració en aquest àmbit, així com experts entre professionals de prestigi reconegut.

Per tant, un cop consultat el Consell Sectorial d’Infància del Consell General de Serveis Socials i la Comissió Permanent del Consell General de Serveis Socials; d’acord amb el dictamen preceptiu emès per la Comissió Jurídica Assessora i a proposta del conseller de Justícia, d’acord amb el Govern de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR