ORDRE AAM/376/2011, de 19 de desembre, per la qual es modifiquen l'Ordre AAR/425/2009, de 23 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les mesures per pal·liar els danys provocats per les tempestes huracanades de l'estiu de 2009 i se'n convoquen els ajuts corresponents, i l'Ordre AAR/376/2010, de 2 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, i s'amplia el termini de devolució dels préstecs i s'estableixen les bonificacions corresponents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/376/2011, de 19 de desembre, per la qual es modifiquen l'Ordre AAR/425/2009, de 23 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les mesures per pal·liar els danys provocats per les tempestes huracanades de l'estiu de 2009 i se'n convoquen els ajuts corresponents, i l'Ordre AAR/376/2010, de 2 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, i s'amplia el termini de devolució dels préstecs i s'estableixen les bonificacions corresponents.

La crisi econòmica actual està produint entre d'altres conseqüències la contracció del crèdit per part de les entitats financeres i la consegüent manca de liquiditat d'algunes empreses i llars. Aquests efectes són substancialment greus per al sector de la fruita dolça, que duu tres campanyes consecutives amb dificultats econòmiques: les fortes tempestes de 2009 que van reduir la producció en un gran nombre d'explotacions, la crisi de preus de l'any 2010, i les dificultats financeres de l'any 2011. Tot això pot implicar dificultats financeres a les explotacions afectades i per aquesta raó, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural creu que pot produir-se un abandonament d'explotacions o una reducció de la competitivitat, ja que poden tenir dificultats per afrontar noves inversions i fins i tot dificultar les tasques normals de les explotacions.

L'Ordre AAR/425/2009, de 23 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les mesures per pal·liar els danys provocats per les tempestes huracanades de l'estiu de 2009, i l'Ordre AAR/376/2010, de 2 de juliol, per la qual es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions de fruita dolça, van impulsar la concessió i la bonificació d'interessos de préstecs preferencials als afectats que es podien acollir a les esmentades ordres.

Aquests ajuts es van sotmetre al règim de minimis establert en el Reglament (CE) 1535/2007, de la Comissió, de 20 de desembre de 2007, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis en el sector de la producció de productes agrícoles.

Actualment, i com a conseqüència de la situació de crisi que afecta l'economia i a les dificultats en l'accés al crèdit que tenen en general tots els sectors productius, es fa aconsellable establir mecanismes que facilitin la liquiditat de les explotacions i ajornin el retorn del capital dels préstecs concedits a l'empara de les ordres AAR 425/2009, de 23 de setembre, i AAR/376/2010, de 2 de juliol, i l'Acord de Govern de 16 de febrer de 2010. Així doncs, es creu convenient establir una ampliació d'un any de la carència dels préstecs per pal·liar els danys provocats per les tempestes huracanades de l'estiu de 2009 i un període de carència extraordinari d'un any pels préstecs que es van concedir per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR