ORDRE EDC/40/2005, de 9 de febrer, de convocatòria de concurs públic per atorgar subvencions a entitats que duen a terme actuacions a favor de l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, greus trastorns de la personalitat o malalties greus, i als seus familiars.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/40/2005, de 9 de febrer, de convocatòria de concurs públic per atorgar subvencions a entitats que duen a terme actuacions a favor de l'alumnat amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats físiques, psíquiques o sen sorials, greus trastorns de la personalitat o malalties greus, i als seus familiars.

Dins el camp del moviment associatiu hi ha diverses entitats sense ànim de lucre que tenen, entre els seus objectius, l'atenció i la promoció de persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, greus trastorns de la personalitat o malalties greus mitjançant tota mena d'activitats, entre les quals hi ha les actuacions que van adreçades no només a l'alumnat amb necessitats educatives especials, sinótambé als seus pares i familiars i a la societat en general.

A més a més, les associacions de pares i mares d'alumnes dels centres d'educació especial i dels centres docents ordinaris amb unitats d'educació especial que escolaritzen alumnes amb discapacitats duen a terme programes i activitats ben diferents de les activitats d'escolarització o rehabilitació dels infants i adolescents amb discapacitats, les quals, d'altra banda, ja disposen de fonts de finançament pròpies.

Es tracta, doncs, defomentar unes activitats adreçades tant a l'alumnat com als pares, familiars i socis en general d'aquestes entitats i associacions, que tenen com a finalitat la potenciació de la vida associativa, com poden ser l'organització de seminaris i congressos, la informació i la formació dels pares i familiars, i la promoció de campanyes de sensibilització ciutadana per afavorir la inclusió escolar i social de l'alumnat amb necessitats educatives especials.

El Departament d'Educació vol promoure la realització d'aquestes actuacions mitjançant l'atorgament dels ajuts que permetin les disponibilitats pressupostàries.

De conformitat amb el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les facultats atribuïdes a l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per atorgar subvencions a entitats sense ànim de lucre, legalment constituïdes, que tinguin entre els seus objectius l'atenció a persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials, greus trastorns de la personalitat o malalties greus i que duguin a terme actuacions a favor de la inclusió escolar i social d'aquest alumnat en edat d'escolarització bàsica obligatòria o dels seus familiars. També es podran acollir a aquesta convocatòria les associacions de pares i mares d'alumnes de centres d'educació especial i de centres docents ordinaris, públics i privats de Catalunya, amb unitats d'educació especial autoritzades, que escolaritzen alumnat amb discapacitats.

Article 2

Aprovar les bases que han de regir la convocatòria de concurs públic que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 Les subvencions, per un import total màxim de 180.000,00 euros, es faran efectives amb càrrec ala posició pressupostària D/480130300/3135 del centre gestor EN02 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2005.

3.2 Les subvencions esmentades no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR