ORDRE TRI/114/2006, de 28 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts als membres de la Xarxa de Punts d'Innovació CIDEM (PIC) per al desenvolupament de projectes de reforçament del teixit empresarial, i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/114/2006, de 28 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts als membres de la Xarxa de Punts d'Innovació CIDEM (PIC) per al desenvolupament de projectes de reforçament del teixit empresarial, i s'obre la convocatòria per a l'any 2006.

L'abril de 1999 el CIDEM constitueix la Xarxa de Punts d'Informació CIDEM (PIC) amb l'objectiu que la informació empresarial clau arribi als emprenedors i empreses de tot el territori català. La xarxa està formada per agents intermedis de suport a l'empresa: ajuntaments, consells comarcals, cambres de comerç, associacions empresarials sectorials i patronals distribuïts per tot el territori català.

La ràpida i constant evolució de l'entorn empresarial incideix de forma directa en la competitivitat del teixit empresarial; és per això que els organismes de suport a l'empresa han de redefinir i actualitzar la seva missió i cartera de serveis per acompanyar de forma òptima les empreses i emprenedors en el nou entorn econòmic. En paral·lel, l'evolució d'Internet com a eina de recerca d'informació s'ha generalitzat en els últims anys i, per tant, les necessitats i expectatives del teixit empresarial demanden no únicament una prestació d'informació sinó serveis de més alt valor afegit.

El CIDEM va iniciar aquest reenfocament estratègic passant de ser un referent en la generació i prestació d'informació empresarial cap a posicionar-se com a impulsor de la política d'innovació de Catalunya, fet que es va visualitzar, entre d'altres aspectes, en un canvi de nom, de Centre d'Informació a Centre d'Innovació.

Durant l'any 2005 el CIDEM va recolzar les iniciatives dels membres de la xarxa PIC per evolucionar cap a un nou model estratègic de xarxa proactiva de disseny i execució de política d'innovació, capaç d'incidir en el reforçament de la competitivitat del teixit empresarial de Catalunya en el nou entorn internacional.

Consolidat aquest nou model, l'any 2006 el CIDEM crea la Xarxa de Punts d'Innovació CIDEM i manté el recolzament a les iniciatives dels seus membres dirigides a consolidar les capacitats internes d'aquests i, sobretot, a incrementar la competitivitat de les PIMES i emprenedors del territori i/o dels sectors en què operen, valorant positivament la interrelació amb els agents socioeconòmics rellevants en l'àmbit de l'actuació del PIC.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i amb la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2004);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores d'ajuts a la xarxa de Punts d'Innovació CIDEM (en endavant PIC) per al desenvolupament de projectes de reforçament del teixit empresarial i obrir la convocatòria per a l'any 2006.

Article 2

Convocatòries

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el CIDEM obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de les accions previstes en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

2.3 A mesura que es produeixen renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici a les accions regulades en aquesta Ordre, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts a la present Ordre.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2006 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima destinada a aquesta línia d'ajuts durant l'any 2006 és de 400.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 19.6470.219.6409.02 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM). Aquesta quantitat es reparteix de manera proporcional entre els dos terminis de presentació de sol·licituds que s'estableixen en aquesta convocatòria. En el cas d'existència de sobrant una vegada resoltes les sol·licituds presentades al primer termini, aquest sobrant passarà al termini posterior.

3.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2006 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Cofinançament

Els ajuts previstos en aquesta Ordre són susceptibles de cofinançament pels Fons Estructurals de la Unió Europea. En el cas que això es produís, el seu atorgament queda condicionat a la normativa dels marcs comunitaris de suport i dels programes operatius de la Unió Europea.

Article 5

Convocatòria per al 2006, presentació de sol·licituds i terminis

5.1 S'obre la convocatòria per al 2006 per a la presentació de sol·licituds per als ajuts a la xarxa de Punts d'Innovació CIDEM previstos en aquesta Ordre.

5.2 S'estableixen dos períodes per a la presentació de sol·licituds dins de l'any 2006:

Primer termini: 60 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Segon termini: del 15 d'agost al 15 d'octubre.

5.3 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació que preveu l'article 10.3, s'han de presentar en el CIDEM, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, les adreces de les quals s'especifiquen en l'article 10.1 d'aquesta Ordre, o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Article 6

Tipus d'ajuts

6.1 El CIDEM podrà atorgar ajuts per a la realització de les actuacions següents:

  1. Realització d'un pla d'innovació del territori i/o sector d'actuació.

    Aquest pla d'innovació haurà de prioritzar els factors de competitivitat clau del territori i/o sector, fent un èmfasi especial en la capacitació de les empreses, en general, i, en particular, a millorar la capacitat d'innovació (innovació en processos, organitzativa, en producte i en màrqueting), per avançar en l'adaptació al nou context de globalització i per assolir nous avantatges competitius.

  2. Actuacions per millorar la competitivitat del teixit empresarial, prioritzant els projectes de caire industrial, com ara:

    Diagnosi i implantació d'accions per dinamitzar el sistema productiu local existent.

    Projectes de desenvolupament i/o adaptació de metodologies destinades a la professionalització de gestors, la incorporació de noves tècniques de gestió, el desenvolupament de producte propi, la gestió de la tecnologia, l'establiment d'aliances estratègiques, etc.

    Projectes de foment d'emprenedoria i de creació d'empreses de base tecnològica.

  3. Actuacions de sensibilització i formació, preferentment d'àmbit sectorial, en particular les relacionades amb el foment de la recerca, el desenvolupament i la innovació: cursos, tallers, seminaris, etc.

  4. Realització d'un pla de màrqueting i d'aquelles accions de promoció per donar a conèixer els serveis del PIC que es recullin dins d'un pla de màrqueting. Aquestes actuacions hauran d'incorporar la imatge gràfica de la xarxa PIC.

  5. Formació especialitzada dels tècnics del servei PIC en continguts d'àmbit empresarial relacionats amb les necessitats del teixit empresarial en el qual operen.

  6. Certificació del servei PIC amb la norma ISO 9001.

  7. Desenvolupament de proves pilot sobre tecnologies emergents en el territori (aplicacions logístiques RFID, sistemes de posicionament per satèl·lit, telemedicina, etc.).

    6.2 Els projectes que es presentin per a l'obtenció d'aquests ajuts s'hauran d'iniciar amb posterioritat al primer dia de l'exercici de la convocatòria. En concret, per a la certificació del servei PIC amb la norma ISO 9001, l'actuació es podrà haver iniciat en exercicis anteriors.

    6.3 En el cas que en un mateix projecte hi participin diversos organismes integrants de la xarxa PIC, aquest projecte es podrà presentar dins d'una mateixa sol·licitud, en la que un dels organismes haurà d'actuar com a entitat sol·licitant i la resta com a entitats participants.

Article 7

Beneficiaris i requisits

7.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els organismes de suport a la PIME que tinguin vigent el conveni de col·laboració amb el CIDEM per formar part de la xarxa PIC i tinguin certificat aquest servei amb la norma ISO 9001 o bé disposin d'un sistema d'assegurament de la qualitat alternatiu, com per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR