ORDRE EDU/552/2010, de 8 de novembre, per la qual s'inclouen diverses qualificacions professionals i els corresponents mòduls formatius en el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/552/2010, de 8 de novembre, per la qual s'inclouen diverses qualificacions professionals i els corresponents mòduls formatius en el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional.

Mitjançant el Decret 28/2010, de 2 de març, s'ha regulat el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional. L'article 10 estableix que les qualificacions professionals i els corresponents mòduls formatius, s'aproven mitjançant ordre conjunta dels consellers o conselleres amb competències en matèria educativa i de treball.

El Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya conté les qualificacions professionals, ordenades per 5 nivells de qualificació, dels quals es troben desenvolupats els tres primers, i per 26 famílies professionals.

El Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya es compon de les qualificacions estatals adequades, si s'escau, a les necessitats territorials de Catalunya, i per altres qualificacions, d'àmbit català, que responguin a necessitats sectorials i territorials de Catalunya que no es estiguin satisfetes per les qualificacions estatals, en aquest darrer cas s'identifiquen com a qualificació únicament d'àmbit català.

L'Institut Català de les Qualificacions Professionals ha elaborat i contrastat aquestes qualificacions mitjançant l'anàlisi tècnica de les necessitats detectades en els àmbits als quals corresponen. Aquestes qualificacions s'hauran d'actualitzar d'acord amb la detecció dels futurs canvis tecnològics, organitzatius i normatius.

La utilitat d'aquest catàleg és la de servir com a referent per a l'actualització de títols de formació professional i certificats de professionalitat. Així dóna suport al procés d'orientació professional per a les persones que necessitin definir el seu itinerari de millora de la qualificació al llarg de la vida, i per a les empreses i organitzacions en tant que poden fer-lo servir com a referent per a definir els llocs de treball per competències.

Mitjançant aquesta ordre s'inclouen determinades qualificacions professionals i els corresponents mòduls formatius del Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i del Catàleg Modular Integrat de Formació Professional; un cop contrastades per la comissió directora de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals i amb l'acord previ del Consell Català de la Formació Professional.

Per tot això, a proposta de la consellera de Treball i del conseller d'Educació, d'acord amb l'article 40.2 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta Ordre és la inclusió de diverses qualificacions professionals i els corresponents mòduls formatius en el Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i en el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional regulat pel Decret 28/2010, de 2 de març, un cop presentades a la comissió directora de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals. Aquestes qualificacions són d'aplicació a tot el territori de Catalunya i no constitueixen una regulació de l'exercici professional.

Article 2

Estructura dels catàlegs

  1. El Catàleg de Qualificacions Professionals de Catalunya i el Catàleg Modular Integrat de Formació Professional inclouen les qualificacions professionals, les unitats de competència i els mòduls formatius organitzats en famílies professionals i en nivells de qualificació.

  2. Les qualificacions professionals, les unitats de competència i els mòduls formatius estan codificats per identificar la seva condició de qualificació estatal o de qualificació d'àmbit català. La codificació es descriu a l'annex 1.

  3. Totes les qualificacions d'aquests catàlegs, ja siguin estatals o d'àmbit català, porten afegides un conjunt de competències clau de tipus cognitiu i actitudinal, que tenen la particularitat de ser transversals i transferibles a les diferents qualificacions del catàleg, amb la finalitat de completar la visió de la competència tècnica, associada al desenvolupament de les tasques previstes en el lloc de treball.

  4. L'Institut Català de les Qualificacions Professionals, conjuntament amb les unitats d'ordenació respectives dels departaments de Treball i Educació, ha d'ajustar la relació del catàleg als títols i certificats de professionalitat.

Article 3

Qualificacions professionals que s'estableixen

S'estableixen les qualificacions professionals relacionades en l'annex 2, les especificacions tècniques de les quals es descriuen en l'adreça web de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals en l'apartat del Catàleg (http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor a l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 8 de novembre de 2010

Mar Serna i Calvo

Consellera de Treball

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex 1

  1. Codificació de les qualificacions professionals:

    La família professional de referència és la mateixa amb l'acrònim corresponent en català:

    Família professional Acrònim INCUAL Acrònim ICQP
    Activitats físiques i esportives AFD AE
    Administració i gestió ADG AG
    Agrària AGA AR
    Arts gràfiques ARG AF
    Arts i artesanies ART AA
    Comerç i màrqueting COM CM
    Edificació i obra civil EOC EO
    Electricitat i electrònica ELE EE
    Energia i aigua ENA EA
    Fabricació mecànica FME FM
    Fusta, moble i suro MAM FS
    Hostaleria i turisme HOT HT
    Imatge i so IMS IS
    Imatge personal IMP IP
    Indústries alimentàries INA IA
    Indústries extractives IEX IE
    Informàtica i comunicacions IFC IC
    Instal·lació i manteniment IMA IM
    Maritimopesquera MAP MP
    Química QUI QU
    Sanitat SAN SA
    Seguretat i medi ambient SEA SM
    Serveis socioculturals i a la comunitat SSC SC
    Tèxtil, confecció i pell TCP TX
    Transport i manteniment de vehicles TMV TM
    Vidre i Ceràmica VIC VC
    b) En el cas de qualificacions estatals adequades

    Els codis de la família professional i el codi numèric de Instituto Nacional de las Cualificaciones (INCUAL), van precedits d'un 2.

    Exemple: Qualificació de la família professional de Comerç i màrqueting de nivell 2, anomenada “Activitats de venda”: “CM_2-085_2” on el 085 és la codificació estatal, el dos final indica el nivell de la qualificació.

  2. En el cas de qualificacions d'àmbit català, i mentre no s'incorpori al Catàleg estatal:

    Els codis de les famílies professionals i un codi numèric de tres xifres, precedits per un 1.

    Exemple: Qualificació de la família d'Activitats físiques i esportives de nivell 3, anomenada “Conducció de sessions de ioga”: “AE_1-996_3”

    Annex 2

    Família professional: Activitats físiques i esportives
    Qualificacions professionals: Codi
    Guia d'aigües braves AE_2-
    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR