DECRET 41/2010, de 23 de març, pel qual es crea el Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

41/2010, de 23 de març, pel qual es crea el Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge.

En ús de les competències contingudes a l'article 137 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge.

Aquesta Llei disposa que la qualitat, la sostenibilitat i la innovació de l'habitatge formen part del conjunt de característiques i prestacions que un habitatge ha de tenir per complir eficientment la seva funció social, les quals s'han d'adaptar als estàndards de seguretat i confort adequats en cada moment. La normativa d'habitabilitat és la que ha de determinar els nivells de qualitat exigibles al parc d'habitatges i el procés gradual que aquest parc ha de seguir per adaptar les condicions de qualitat originàries a les exigències tecnològiques i de confort de la societat.

Amb l'objectiu de garantir que els esmentats plantejaments establerts als articles 22 i 23 de la Llei 18/2007, del dret a l'habitatge, es desenvolupen eficientment, l'article 24 i la disposició addicional 8a estableixen que el Govern ha de crear per decret el Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge com a òrgan consultiu de caràcter tècnic amb funcions d'assessorament i proposta a l'Administració de la Generalitat i amb funcions eminentment tècniques de millorament de la qualitat arquitectònica de l'habitatge i dels diversos elements materials que el componen.

Aquest Decret regula l'organització del Consell, que funciona en Ple i en Comissió Permanent, la qual està assistida, si és el cas, pels grups de treball de Qualitat, de Sostenibilitat i d'Innovació. La composició del Ple i dels grups de treball representa l'Administració de la Generalitat, els col·legis professionals i les associacions professionals i empresarials relacionades amb la construcció d'habitatges, i les associacions relacionades amb les entitats locals.

Cal destacar que la sol·licitud d'informe al Consell, la pot efectuar qualsevol òrgan de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i també els ajuntaments i les entitats que raonin la necessitat de la consulta sobre qüestions relatives a la qualitat, sostenibilitat, salubritat i innovació en matèria d'habitatge.

A proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

Creació del Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge

1.1 Es crea el Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge com a òrgan consultiu de caràcter tècnic amb funcions d'assessorament i proposta a l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

1.2 El Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge és un òrgan adscrit al departament competent en matèria d'habitatge.

Article 2

Funcions del Consell

El Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge exerceix funcions d'assessorament i proposta de caràcter tècnic a l'Administració de la Generalitat en les matèries de qualitat del parc immobiliari i dels requisits exigibles als habitatges, a fi de:

  1. Garantir la qualitat dels habitatges pel que fa a la seguretat i el confort exigibles en cada moment.

  2. Promoure i orientar el compliment de les condicions de funcionalitat, habitabilitat, sostenibilitat, salubritat i seguretat dels edificis i del seu entorn.

  3. Emetre informe a petició dels òrgans competents per a l'atorgament de la cèdula d'habitabilitat en relació amb les discrepàncies que puguin aparèixer quant a la interpretació i al compliment de les previsions tècniques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR