DECRET 251/2006, de 6 de juny, de regulació de les condicions i quanties mínimes de les assegurances de responsabilitat civil exigibles per als espectacles, les activitats recreatives i els establiments públics sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET 251/2006, de 6 de juny, de regulació de les condicions i quanties mínimes de les assegurances de responsabilitat civil exigibles per als espectacles, les activitats recreatives i els establiments públics sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

D'acord amb les competències exclusives que té la Generalitat en matèria d'espectacles i activitats recreatives, es va aprovar la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics. La Llei esmentada té com a objectius, entre d'altres, defensar i garantir els drets i la seguretat del públic com a usuari i consumidor i preservar l'ordre públic en sentit estricte.

La citada Llei 10/1990, de 15 de juny, estableix que per realitzar un espectacle o exercir una activitat recreativa en un establiment de pública concurrència s'ha d'obtenir prèviament la llicència municipal específica. A aquests efectes, l'article 6.3 preveu que els ajuntaments han de condicionar l'atorgament de la llicència al fet que la persona peticionària d'aquesta tingui concertat un contracte d'assegurances que cobreixi el risc de la responsabilitat civil, la quantia del qual s'ha de determinar per reglament.

Així mateix, l'article 8.4 estableix que no es pot autoritzar la instal·lació de cap estructura desmuntable destinada a espectacles si no s'acredita que la persona organitzadora de l'espectacle té concertat un contracte d'assegurances que cobreixi el risc de la responsabilitat civil i, els articles 9 i 10 en els seus apartats 3 disposen, respectivament, que per autoritzar espectacles en espais oberts i en la via pública cal el compliment del requisit establert a l'article 8 apartat 4 abans esmentat.

El normal desenvolupament dels espectacles i les activitats recreatives pot comportar un risc per a la seguretat de les persones, tant de les persones espectadores, usuàries i participants com de terceres persones alienes a aquestes activitats. Per aquest motiu, les persones titulars i organitzadores han de tenir contractada una pòlissa d'assegurança que cobreixi el risc de la responsabilitat civil pels danys personals, materials i els perjudicis consecutius que se'ls hi pot ocasionar; aquestes pòlisses han de tenir unes condicions, requisits, cobertura i límits clars i adequats a la realitat actual.

D'altra banda, s'ha de tenir en compte que el lloc on es duen a terme els espectacles o les activitats recreatives pot ser molt divers per raó de les seves particularitats, pel que es fa necessari regular les quanties mínimes exigibles en virtut de l'aforament i de les diferents característiques del lloc, amb la finalitat d'aconseguir que les condicions i cobertures de les pòlisses siguin coherents i s'ajustin a la realitat, per evitar qualsevol problemàtica o incoherència que pugui sorgir en el moment de fer efectives les indemnitzacions corresponents.

Aquest Decret té com a objecte regular els requisits, condicions i quanties mínimes que han de tenir els corresponents contractes de les pòlisses d'assegurances de responsabilitat civil dels espectacles, activitats recreatives i establiments públics sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, i concretats al Decret 239/1999, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el catàleg dels espectacles, les activitats recreatives i els establiments públics sotmesos a la Llei esmentada. Així mateix, es determinen els requisits i condicions que han de tenir les citades pòlisses i s'estableix, a la disposició transitòria d'aquest Decret, un termini per adequar les quanties de les pòlisses ja concertades.

D'altra banda, aquest Decret té com a finalitat garantir que les persones titulars dels establiments de pública concurrència i/o les persones organitzadores dels espectacles o activitats recreatives tinguin cobert el risc de la responsabilitat civil que els és imputable directament, solidàriament o subsidiàriament com a conseqüència de la gestió i explotació dels establiments i/o de la realització d'espectacles o d'activitats recreatives, de tal manera que cobreixi els danys personals, els materials i els perjudicis consecutius ocasionats a les persones usuàries d'un establiment o a les persones assistents a la celebració d'un espectacle o al desenvolupament d'una activitat recreativa i a les terceres persones i els seus béns, en els termes que estableix aquest Decret.

En compliment del Decret 200/1991, d'1 d'octubre, de creació del Consell Assessor d'Espectacles i Activitats Recreatives, aquest organisme de caràcter consultiu i d'assessorament, en data 17 de novembre de 2005, ha informat favorablement aquesta disposició reglamentària.

Per tot això, atès el que preveuen els articles 6.3, 8.4, 9.3, 10.3 i la disposició final primera de l'esmentada Llei 10/1990, de 15 de juny, d'acord amb el que disposen els articles 61 i 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització i procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d'Interior i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte i finalitat

1.1 Aquest Decret té per objecte regular les quanties mínimes, els requisits i condicions que han de tenir els corresponents contractes de les pòlisses d'assegurances de responsabilitat civil dels espectacles, les activitats recreatives i els establiments públics sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

1.2 La finalitat d'aquest Decret és garantir que les persones titulars dels establiments de pública concurrència i/o les persones organitzadores dels espectacles o activitats recreatives, de conformitat amb el que preveu la Llei 10/1990, de 15 de juny, tinguin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR