ORDRE IRP/402/2010, de 16 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria per a la concessió de beques per a la realització del quart curs d'especialització del Màster en drets humans i democràcia de l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/402/2010, de 16 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria per a la concessió de beques per a la realització del quart curs d'especialització del Màster en drets humans i democràcia de l'any 2010.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei 21/2003, de 4 de juliol, de foment de la pau.

En el marc de l'esmentada llei, i de les prioritats que hi recull quant a l'actuació de l'Administració de la Generalitat, és d'interès del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació establir uns mecanismes de col·laboració estable amb les Universitats per tal de fomentar la formació en els àmbits d'aplicació de la llei, i molt especialment en l'àmbit dels drets humans.

D'acord amb el Decret 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, correspon a l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans fomentar els drets humans a Catalunya i fomentar la cultura de pau en col·laboració amb l'Institut Català Internacional per la Pau. Més concretament la lletra g) de l'article 267 estableix que són funcions de l'Oficina fomentar la formació de les administracions públiques i de la societat catalana en drets humans i pau, en col·laboració amb altres departaments i òrgans de l'administració, l'ICIP i les universitats i centres de recerca.

En aquest sentit, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, a través de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, col·labora amb diverses universitats catalanes per a fomentar la formació en drets humans i pau. Fruit d'aquesta col·laboració, el 17 de juliol de 2008 es va signar un conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya per a l'establiment d'un marc de col·laboració entre ambdues entitats. Posteriorment, el 18 de juliol de 2008, el 6 de març de 2009 i el 5 de maig de 2010 es van signar tres addendes a aquest conveni per tal de desenvolupar el Màster en drets humans i democràcia que organitzen la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Síndic de Greuges de Catalunya.

Per a aquesta finalitat, és necessari aprovar les bases reguladores de la concessió de les beques per a la realització quart curs d'especialització del Màster en Drets Humans i Democràcia de la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vista la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010;

Per això, a proposta de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per sol·licitar les beques per finançar la realització del quart curs d'especialització del Màster en drets humans i democràcia de la Universitat Oberta de Catalunya i l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 10 de setembre de 2010.

Article 4

La quantia màxima destinada a les beques per a la convocatòria del quart curs d'especialització és de 16.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària IT0503D/481000100/1310/0000 dels pressupostos de la Generalitat per al 2010, i resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 5

La gestió de les beques anirà a càrrec de la Universitat Oberta de Catalunya, tal i com consta a l'addenda 3 al conveni de col·laboració signat entre la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya i el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Article 6

Correspon a la persona titular de la Secretaria de Relacions Institucionals i Participació l'atorgament de les beques previstes en aquesta convocatòria.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 16 de juliol de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases del concurs per la concessió de beques per als/a les estudiants del quart curs d'especialització del Màster en drets humans i democràcia de la Universitat Oberta de Catalunya-Institut de Drets Humans de Catalunya.

—1 Objecte

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR