ORDRE AAR/208/2008, de 30 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/208/2008, de 30 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies, i es convoquen les corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) considera convenient continuar fomentant la compra de maquinària i equips agrícoles en comú, que implica una renovació tecnològica del parc de maquinària que hi ha actualment i facilita una òptima racionalització de la seva utilització, apart de suposar un pas més en la millora de la seguretat vial i de la qualitat ambiental.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions destinades a l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar les subvencions corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores que aprova l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds de subvenció serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Les subvencions que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida AG02 D/770000110/6121 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural per a l'any 2008, per un import màxim de 23.115,37 euros.

2.4 L'òrgan competent per a la instrucció dels expedients serà el Servei d'Ajuts a les Estructures Agràries i Agroalimentàries.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el director o la directora general de Desenvolupament Rural.

2.6 La Comissió de valoració de les sol·licituds estarà constituïda pel subdirector o la subdirectora general d'Estratègia Rural, el subdirector o la subdirectora general d'Agricultura i el o la cap del Servei de Producció Agrícola.

2.7 El termini màxim per emetre i notificar la resolució per escrit amb acusament de recepció serà de sis mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

2.8 Contra la resolució del director o la directora general de Desenvolupament Rural, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a partir de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos a partir de la data en què s'exhaureix el termini que estableix l'apartat 7 d'aquest article.

2.9 Els ajuts atorgats es publicaran a la web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis centrals i dels serveis territorials del DAR. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 30 d'abril de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 Establir una línia de subvencions per fomentar l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles nous que incorporin noves tecnologies.

1.2 Als efectes de l'aplicació d'aquesta línia de subvencions, tenen la consideració de noves tecnologies les màquines i els equips que impliquin un avenç sensible en relació amb els utilitzats actualment amb caràcter general a les explotacions agràries. La innovació ha de comportar necessàriament un dels efectes següents:

  1. Reduir el consum energètic.

  2. Millorar els sistemes de producció.

  3. Millorar les condicions ergonòmiques i de seguretat de les operacions mecanitzades.

  4. Conservar la qualitat ambiental.

    1.3 Únicament se subvencionarà l'adquisició de les màquines o els equips inclosos en els plans d'innovació tecnològica que estableix el DAR amb la finalitat d'introduir noves tecnologies, els quals es detallen a continuació amb la numeració corresponent al codi que estableix la norma ISO 3339/0:

  5. Sistematització de les operacions de condicionament del terreny, construcció i manteniment d'obres i instal·lacions de reg o drenatge:

    Anivelladores per làser (02.3.10).

    Col·locadores de drens (02.4.07).

    Motoanivelladores per làser (02.5.03).

  6. Millora de l'eficiència en les operacions de treball del sòl, sembra i plantació:

    Màquines combinades per al treball del sòl (03.2.07).

    Sembradores de sembra directa (filera) (04.1.01).

    Sembradores de sembra directa (monogrà) (04.1.02).

    Sembradores combinades (04.1.05).

    Plantadores guiades per làser (04.2).

    Trasplantadores guiades per làser (04.3).

    Equips de trasplantament d'alimentació automàtica (04.3.01.2).

    Plastitrasplantadores (04.3.03).

  7. Millora de l'eficiència de la distribució de fertilitzants orgànics i minerals:

    Escampadors de fems (05.2.01).

    Injectors de purins (fem líquid i semilíquid) (05.2.04).

    Distribuïdors de fertilitzants sòlids (05.3.01).

    Distribuïdors de fertilitzants líquids (05.3.02).

    Equips de fertirrigació automatitzats (05.9).

    Equips per a la preparació i el maneig de barreges de fertilitzants sòlids (05.9).

  8. Introducció de sistemes de mesura i automatització a les instal·lacions de reg:

    Estacions agroclimàtiques.

    Equips de mesura de la humitat del sòl.

    Programadors de reg.

    Sensors i dispositius de mesura i control a les conduccions de reg.

  9. Optimització de les operacions d'atenció i protecció dels cultius contra agents atmosfèrics, plagues, malures i vegetació adventícia:

    Equips de prepodadores (06.1.03.3).

    Arrengleradora de residus d'esporga (06.1.03.4).

    Picadores de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR