ORDRE de 8 de juny de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a l'adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors i es convoquen els corresponents a l'any 2000.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 8 de juny de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per a l’adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors i es convoquen els corresponents a l’any 2000.

D’acord amb les ordres ministerials de 19 de febrer de 1993 i de 22 d’octubre de 1997, sobre mesures d’estímul i recolzament per a la promoció de noves tecnologies en maquinària i equips agraris, el desenvolupament del seu contingut correspon a les comunitats autònomes.

El Pla de desenvolupament rural (PDR), pendent d’aprovació per la Comissió europea preveu, entre les mesures incloses als programes específics de Catalunya, ajuts per a l’adquisició de maquinària.

Considerats els resultats assolits en aplicació de l’Ordre de 15 d’abril de 1998, per la qual s’estableixen ajuts per a l’adquisició de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors, i de l’Ordre de 4 de maig de 1999 que modifica l’anterior;

Valorada la conveniència de fomentar aquests tipus d’actuacions cal substituir l’esmentada Ordre i establir la nova regulació d’aquests tipus d’ajuts que s’integrin en el marc normatiu del PDR;

Per això, en ús de les facultats que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a l’adquisició en comú de maquinària i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a l’adquisició en comú de maquinària i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors, corresponents a l’any 2000, d’acord amb les bases reguladores que s’aproven a l’article 1 d’aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Per a l’any 2000, les inversions objecte de subvenció s’han de realitzar dins l’any natural i s’han de justificar abans del 31 de desembre d’aquest any.

2.4 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de dos mesos comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.5 Els ajuts establerts en aquesta Ordre tenen el caràcter de cofinançats entre el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Feoga-Garantia. El finançament del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació anirà a càrrec de la partida pressupostària 10.02.777.58/0 dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, per un import màxim de 36.000.000 de pessetes (216.364,36 euros).

2.6 La quantia màxima indicada anteriorment serà objecte de modificació, en el seu cas, quan s’aprovi el PDR i s’estableixin els percentatges de finançament que corresponguin al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i al Feoga-Garantia.

Disposició derogatòria

Es deroguen l’Ordre de 15 d’abril de 1998, per la qual s’estableixen ajuts per a l’adquisició de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors (DOGC núm. 2629, de 29.4.1998), i l’Ordre de 4 de maig de 1999, de modificació de l’Ordre de 15 d’abril de 1998, per la qual s’estableixen ajuts per a l’adquisició de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors (DOGC núm. 2890, de 17.5.1999).

Disposició transitòria

Les sol·licituds presentades a l’empara de l’Ordre de 15 d’abril de 1998, per la qual s’estableixen ajuts per a l’adquisició de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors, seran tramitades i resoltes d’acord amb el seu contingut.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 8 de juny de 2000

Josep Grau i Seris

Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

—1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l’integren el Decret 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 1849, de 21.1.1994); l’Ordre d’1 d’octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i controls d’ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, així com el que disposin les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

—2 Objecte

2.1 S’estableix una línia d’ajuts per fomentar l’adquisició en comú de màquines i equips agrícoles que incorporen noves tecnologies i per a la renovació de tractors.

2.2 Als efectes de l’aplicació d’aquesta línia d’ajuts, tenen la consideració de noves tecnologies els dissenys de les màquines...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR