ORDRE PRE/405/2006, de 31 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/405/2006, de 31 de juliol, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

Pel Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir al Departament de la Presidència les funcions relacionades amb la joventut.

El Decret 239/2005, de 8 de novembre, de reestructuració de la Secretaria General de Joventut, li atribueix les funcions de direcció, de seguiment i supervisió d'actuacions en l'àmbit juvenil, el disseny, la coordinació, l'impuls i el seguiment del Pla nacional de joventut de Catalunya així com el disseny i execució d'activitats internacionals,

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, creada per la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, és una entitat de dret públic adscrita al Departament de la Presidència mitjançant el Decret 228/2006, de 30 de maig, pel qual es dicten normes complementàries al Decret 177/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència.

En data 28 de juliol de 2005, el Departament de Presidència de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, en el marc de les seves respectives competències, van signar un conveni de col·laboració per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzin les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional. La clàusula segona del conveni disposa que la Secretaria General de Joventut convocarà les subvencions, n'aprovarà les bases, i realitzarà les tasques de gestió que siguin necessàries.

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional que consten com annexos a aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/363/2005, de 3 d'agost, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 31 de juliol de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de la Presidència

Annex 1

Bases generals

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions a projectes que realitzen les entitats juvenils en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

1.2 S'estableixen les línies de subvenció següents:

  1. Subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament a realitzar en països i pobles en desenvolupament, Annex 2.

  2. Subvencions per a estades de solidaritat a països i pobles en vies de desenvolupament, Annex 3.

  3. Subvencions a projectes destinats a incrementar l'abast de les accions d'educació i sensibilització a Catalunya en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, Annex 4.

    1.3 Les subvencions regulades en aquestes bases són compatibles amb els fons propis dels beneficiaris i amb altres subvencions obtingudes per realitzar el mateix projecte.

    .2 Període

    Les bases específiques de cada subvenció regulades als annexos successius determinen el període en què s'han de realitzar les actuacions que són objecte de subvenció.

    .3 Persones destinatàries

    3.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions les entitats juvenils que s'estableixen a les bases específiques de cada tipus de subvenció de les regulades en aquesta Ordre. No obstant això, d'acord amb la tradició associativa catalana, també poden acollir-s'hi les entitats catalanes que tenen implantació en altres territoris de parla catalana, així com les entitats previstes a l'article 3 de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior.

    3.2 En el cas de les entitats o seccions juvenils que alhora siguin organitzacions polítiques juvenils catalanes i atesa la seva especificitat, experiència i potencialitat pel que fa a l'enfortiment de les organitzacions juvenils polítiques dels països i pobles del Sud, podran presentar propostes d'acord amb les línies específiques que es desenvolupen a l'Annex 2 d'aquestes bases. Per fer-ho aquestes entitats o seccions juvenils que alhora siguin organitzacions polítiques han de tenir, en el si de l'entitat a la qual pertanyin, un funcionament autònom degudament reglamentat i una base associativa, participativa i democràtica, han d'estar inscrites en el Cens General de la Secretaria General de Joventut i desenvolupar projectes de cooperació al desenvolupament.

    3.3 En el supòsit de projectes que hagin preparat i presentat conjuntament dues o més entitats, les quals també han de col·laborar i participar en la seva realització i execució efectiva, cal que hi hagi una única entitat que actuï en qualitat de representant davant la Generalitat de Catalunya pel que fa a les obligacions establertes a les bases i la signatura del document d'acceptació de la subvenció concedida.

    3.4 Qualsevol dels subjectes indicats al paràgraf anterior pot presentar projectes conjunts. En aquest cas, cadascun dels subjectes rep la consideració de beneficiari i cal que, tant a la sol·licitud com a la resolució de concessió, constin:

    Els compromisos d'execució assumits per cadascun d'ells.

    L'import de la subvenció que s'ha d'aplicar a cadascun d'ells.

    El nomenament d'una persona representant o apoderada única de l'agrupació amb poders suficients per complir les obligacions que els correspon com a beneficiaris.

    Aquesta agrupació no podrà ser dissolta fins que no hagi passat el termini de prescripció per al reintegrament de les subvencions i els de prescripció d'infraccions i sancions, regulats en els articles 100 del Text Refós de la Llei de Finances Públiques de Catalunya i 65 de la Llei general de subvencions, respectivament.

    .4 Quantia

    4.1 La quantitat màxima destinada a aquestes subvencions i l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar es determina a la convocatòria pública corresponent. Aquesta quantitat la determinen la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament d'acord amb el conveni que han signat en aquesta matèria.

    4.2 Per determinar la quantia de les subvencions, a l'empara de la convocatòria corresponent es té en compte l'adequació de les propostes que presenten les entitats interessades als requisits, als criteris de valoració publicats en aquestes bases, així com altres subvencions o ajudes que l'entitat sol·licitant pugui percebre per a la mateixa activitat o projecte, de manera que la quantitat a atorgar no superi en cap cas el 100% del cost de l'activitat o projecte.

    .5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds per a cada subvenció s'han de formalitzar mitjançant instància adreçada a la persona titular de la Secretaria General de Joventut, segons el model oficial facilitat per la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència, adjuntant la documentació complementària que es detalla a la base 6 d'aquest annex. Aquesta documentació es pot presentar al registre de la seu central d'aquesta Secretaria General, carrer Calàbria 147, 08015 de Barcelona, a les seves oficines territorials (c. Juli Garreta, 14, 17002 Girona; Rbla. d'Aragó, 8, 25002 Lleida; Sant Francesc, 3, 1r, 43003 Tarragona; c. Montcada, 23, Palau Abària, 43500 Tortosa), o bé en qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    Els impresos de sol·licitud normalitzats es poden obtenir a la seu de la Secretaria General de Joventut, a les oficines territorials de la Secretaria General de Joventut, a la pàgina web: http://www.gencat.cat/joventut/ajuts, a la pàgina web de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament: http://www.cooperaciocatalana.net o a través del Sistema d'Atenció Ciutadana-InfoCat.

    5.2 La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació d'aquestes bases.

    .6 Documentació

    6.1 A les sol·licituds de subvenció degudament omplertes cal adjuntar la documentació que s'indica a continuació i la que requereix cadascuna de les línies de subvenció regulades als successius annexos d'aquesta Ordre:

  4. Còpia confrontada de la documentació que acredita la constitució i el registre de la persona jurídica, així com del NIF. En el cas de les entitats previstes en l'article 3 de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes a l'exterior, cal presentar còpia del document que acredita la inscripció en el Registre de Casals d'acord amb el que estableix la Llei 18/1996, de 27 de desembre, esmentada.

  5. Document (nomenament, poders, etc.) que acredita les facultats atorgades a la persona representant de l'entitat i el DNI.

  6. Declaració de si han demanat o han obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat i volum d'aquest finançament.

  7. Una memòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR