ORDRE PRE/89/2002, de 21 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a projectes que realitzen les organitzacions no governamentals i se'n convoquen les corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/89/2002, de 21 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a projectes que realitzen les organitzacions no governamentals i se'n convoquen les corresponents a l'any 2002.

La Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, estableix i regula el règim jurídic al qual s'ha d'ajustar l'activitat de l'Administració de la Generalitat en matèria de cooperació al desenvolupament i de solidaritat internacional enteses com a béns públics globals en la realització dels quals s'ha compromès la societat catalana.

La Llei reconeix com a primera i més important especificitat del model català de cooperació al desenvolupament, la concepció d'intervenció pública com a complementària i impulsora de les iniciatives cíviques de solidaritat i de cooperació. D'altra banda, disposa que l'activitat de cooperació al desenvolupament impulsada des de la Generalitat comprèn no només les actuacions directament orientades a produir desenvolupament en els països beneficiaris sinó també les orientades a augmentar la conscienciació i el grau de compromís dels catalans en aquest àmbit.

A tal efecte, aquesta Ordre convoca 2 línies de subvencions que són objecte de la present regulació i són les destinades a finançar les accions següents:

  1. Subvencions a projectes de cooperació per a realitzar en determinats països i pobles en desenvolupament.

  2. Subvencions a projectes destinats a fomentar la informació, la sensibilització, l'educació i la formació de o des de la societat catalana en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional.

D'acord amb el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, en la versió que li han donat les lleis 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro; 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives; 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives; i per les lleis 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores per a la concessió de les 2 línies de subvencions destinades a organitzacions no governamentals, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes a partir de la data de publicació d'aquesta Ordre.

Article 3

Les subvencions establertes en aquesta Ordre seran a càrrec de la partida pressupostària 10.08.480.10.07, d'Ajuts al Tercer Món, del pressupost del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, per a l'any 2002 i fins l'import màxim establert per a cada línia de subvenció:

Subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament, per un import màxim de 4.500.000,00 euros. Codi de convocatòria CD2002O.

Subvencions a projectes destinats a fomentar la informació, la sensibilització, l'educació i la formació de o des de la societat catalana en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i la solidaritat internacional, per un import màxim de 1.500.000,00 euros. Codi de convocatòria S2002O.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de gener de 2002

Artur Mas i Gavarró

Conseller en cap

Annex

Capítol I

Disposicions comunes a les 2 línies de subvencions

-1 Entitats sol·licitants

Poden sol·licitar aquestes línies de subvenció les entitats que compleixin els requisits que s'especifiquen a continuació:

  1. Disposar de seu social o delegació amb establiment permanent a Catalunya, així com tenir una presència activa en la societat catalana. L'entitat amb seu a aquest domicili o delegació ha d'assumir la responsabilitat directa de la presentació de la sol·licitud i estar en condicions de donar en tot moment a la Generalitat de Catalunya qualsevol aclariment, informació i documentació relativa a la comptabilitat i gestió del projecte durant la seva fase de seguiment i execució.

  2. Disposar de l'estructura i experiència suficient per garantir la consecució dels objectius del projecte.

  3. Estar legalment constituïdes i inscrites en el registre oficial corresponent. La constitució legal de les entitats ha d'haver tingut lloc, com a mínim, dos anys abans de la publicació d'aquesta Ordre.

  4. No tenir ànim de lucre.

  5. Estar al corrent de les obligacions derivades de subvencions percebudes de la Generalitat en exercicis anteriors.

    -2 Sol·licituds i documentació

    2.1 Les sol·licituds s'han de presentar a la Secretaria de Relacions Exteriors (Via Laietana, 26, 08003 Barcelona) mitjançant el model normalitzat establert per a cada línia de subvenció que es facilita a les dependències de la Secretaria de Relacions Exteriors o a través d'Internet al web del Departament de la Presidència http://www.gencat.es/presidencia/subvencions.htm i s'indicarà el codi de convocatòria a la qual es presenta el projecte i en el termini màxim que aquesta determina.

    També es podran presentar en qualsevol registre dels que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

    2.2 A la sol·licitud, a més de la documentació específica que es demana per a cada línia, s'ha d'adjuntar la documentació següent:

  6. Els estatuts de l'entitat i, si escau, les modificacions estatutàries posteriors.

  7. Còpia de la inscripció de l'entitat en el registre corresponent.

  8. Una memòria d'activitats de l'exercici anterior.

  9. Una memòria econòmica de l'exercici anterior en la qual s'inclogui un estat comptable i un balanç amb els ingressos i les despeses, amb indicació de les fonts de finançament.

  10. Un informe de situació en el supòsit que es demani una segona fase o continuació del projecte subvencionat en un exercici anterior. L'esmentat informe en cap cas substitueix el de seguiment previst a l'apartat 10 d'aquest capítol.

  11. Certificació del nombre de socis o, si escau, de membres associats, col·laboradors o patrons en el supòsit de xarxes d'entitats o fundacions.

  12. Relació dels membres de la junta directiva de l'entitat, amb la data del seu nomenament i indicació del personal empleat, ja siguin alliberats o voluntaris.

  13. Imprès de sol·licitud de transferència bancària de l'entitat sol·licitant amb indicació del compte corrent on s'ha d'ingressar l'import de la subvenció.

  14. Declaració de no tenir contret cap deute amb la l'Administració de la Generalitat i les seves entitats autònomes.

  15. Fotocòpia de la targeta d'identificació fiscal de l'entitat.

  16. En el supòsit de projectes presentats en concertació amb altres entitats cal presentar l'acord corresponent amb la indicació de la participació de cada part.

    2.3 El fet que no se segueixi el model normalitzat per a cada línia de subvenció, així com la no contestació injustificada de qualsevol dels apartats del formulari, pot ser motiu pel qual no s'accepti el projecte, cas que el sol·licitant no esmeni...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR