ORDRE de 4 de novembre de 1994, sobre procediment de reconeixement dels estadis de promoció als funcionaris de carrera docents no universitaris.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

L'adaptació del sistema educatiu al nou marc normatiu i a la societat actual exigeix l'adopció de mesures que afavoreixin la millora qualitativa del servei públic de l'educació, especialment pel que fa als recursos humans i materials, a les condicions en què es desenvolupa l'ensenyament i als estímuls del professorat.

Per això, en data 18 de juny de 1992, el Departament d'Ensenyament i les organitzacions sindicals CCOO, UGT i CSIF van signar un acord de la mesa sectorial de negociació del personal docent d'ensenyament públic sobre el complement específic de la funció docent.

Per aquest acord s'estableix el sistema que retribueix el complement específic dels funcionaris de carrera docents a Catalunya, introduint com un factor de la millora qualitativa de l'ensenyament un sistema de promoció mitjançant l'assoliment d'estadis personals, amb la corresponent retribució del complement específic de la funció docent.

Pels acords del Govern de la Generalitat de Catalunya de 25 de setembre de 1992, de 14 de setembre de 1993 i de 14 d'octubre de 1994, s'aplica l'esmentat acord signat a la mesa sectorial de negociació del personal docent d'ensenyament públic sobre el complement específic de la funció docent.

Es fa ara necessari establir les normes i el procediment que permetin regular d'acord amb les exigències del nou sistema educatiu el reconeixement d'estadis de promoció al professorat dels cossos docents.

Per això,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació La present disposició serà aplicable a tots els funcionaris docents de carrera en actiu que pertanyin al cos de mestres, al cos de professors d'ensenyament secundari, al cos de professors tècnics de formació professional, al cos de professors d'arts plàstiques i disseny, al cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny i al cos de professors d'escoles oficials d'idiomes. També serà aplicable als funcionaris docents de carrera en actiu destinats a Catalunya d'altres cossos docents declarats a extingir.

Article 2

Definició del sistema de promoció docent

-1 Segons el que preveu l'acord de la mesa sectorial de negociació del personal docent d'ensenyament públic sobre el complement específic de la funció docent, de 18 de juny de 1992, la promoció retributiva dels funcionaris docents de carrera es realitzarà, al llarg de la seva carrera professional, mitjançant cinc estadis diferents de promoció que comportaran diferents nivells retributius del complement específic.

-2 Per a la promoció retributiva s'estableixen els següents elements definidors del sistema de promoció docent:

  1. La permanència en servei actiu.

  2. La formació permanent i la seva projecció en la millora de la pràctica docent.

  3. L'exercici de la funció docent en àmbits d'especial responsabilitat o representativitat, inclosos els corresponents a la coordinació d'activitats docents en el si del centre escolar i la seva direcció.

  4. La participació en activitats d'innovació i investigació educatives.

  5. La formació i el reciclatge en les llengües catalana i aranesa i el seu ús en la pràctica docent.

Article 3

Promoció d'estadi

-1 Segons el que preveu l'acord de la mesa sectorial de negociació del personal docent d'ensenyament públic sobre el complement específic de la funció docent, de 18 de juny de 1992, per a la consolidació de cada estadi és necessari complir els requisits següents:

  1. Ser funcionari de carrera i estar en servei actiu, almenys, durant sis cursos acadèmics.

  2. Haver obtingut, almenys, 9 crèdits de promoció docent, dels quals un haurà de ser de formació permanent.

-2 La promoció d'un estadi a un altre s'assolirà el mateix dia en què s'hagi completat el nombre mínim exigible de crèdits de promoció docent i s'hagi completat el període mínim de permanència de sis cursos acadèmics en cossos docents en servei actiu. Als efectes de consolidació i assoliment d'estadis, es consideraran els serveis prestats a la Funció Pública docent amb anterioritat a l'ingrés en els cossos docents.

-3 Els efectes econòmics del període completat seran reconeguts el mes següent al que es va completar l'estadi.

Article 4

Crèdits de promoció docent Els crèdits de promoció docent s'obtenen de la manera següent:

-1 Serveis prestats. Per cada curs complet en cossos docents en servei actiu: 1 crèdit.

-2 Formació permanent. Per la participació en activitats de formació permanent incloses en el Pla de formació permanent del Departament d'Ensenyament, ja sigui directament o en col·laboració amb altres entitats, organitzades pel Departament de Benestar Social, destinades a la formació permanent del professorat d'adults, organitzades per les universitats o reconegudes per altres comunitats autònomes o pel Ministeri d'Educació i Ciència, i per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR