ORDRE AAM/147/2012, de 6 de juny, per la qual es convoquen per a l'any 2012 els ajuts a la gestió forestal sostenible per a finques de titularitat pública destinats a la gestió forestal, la recuperació del potencial forestal i prevenció d'incendis, la diversificació de l'economia rural i transformació i la comercialització dels productes forestals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Els ajuts a la gestió forestal sostenible estan regulats mitjançant l’Ordre AAM/251/2011, de 5 d’octubre, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts a la gestió forestal sostenible, i es convoquen els corresponents a 2011.

Amb posterioritat a la publicació de les bases reguladores aprovades per l’esmentada Ordre AAM/251/2011, s’han modificat la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Decret legislatiu 37/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Així mateix la configuració de l’aportació dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a aquests ajuts ha de ser modificada en tant que la seva naturalesa d’ajuts de minimis ha estat revisada per la Comissió Europea i, d’acord amb el Reglament (CE)1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, d’ajuts al desenvolupament rural a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), els considera ajuts d’estat i han estat convenientment notificats a la Comissió Europea per part de l’Administració General de l’Estat.

Per tal de respectar el principi de seguretat jurídica dels administrats, és necessari incorporar aquestes modificacions al text de les bases reguladores que regeixen els ajuts a la gestió forestal sostenible. Així mateix, mitjançant aquesta disposició es convoquen els ajuts corresponents a 2012.

D’acord amb els articles 92.4 i 93.a) del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 37/2002, de 24 de desembre, a proposta de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de l’annex 2 de l’Ordre AAM/251/2011, de 5 d’octubre

1.1 Se suprimeix l’apartat 2.2.d), en el que es refereix al compliment del que estableix l’article 62.2 i) del Decret legislatiu 3/2002.

1.2 Es modifica l’apartat 3.5, que queda redactat de la manera següent:

3.5 Els conceptes subvencionables dels apartats 1.1 (Redacció i revisió d’instruments d’ordenació forestal), 2.1 (Millora d’infraestructures), 2.3 (Actuacions silvícoles), 3.2 (Gestió forestal en la prevenció d’incendis), 3.3 (Infraestructures en la prevenció d’incendis), i els conceptes 3.1.1 (Tallada de vegetació afectada i tractament de les restes generades), 3.1.4 (Pela de suro i pelagrí cremat), 4.1.1 (Tractament i desembosc de biomassa forestal) de l’annex 1, en funció de la ubicació on es duen a terme i del sol·licitant, poden ser cofinançats amb el FEADER i, per tant, els imports màxims subvencionables són els indicats amb anterioritat. L’aportació financera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) a aquests ajuts té naturalesa d’ajut d’estat, i ha estat declarada compatible amb el mercat interior per la Comissió Europea mitjançant la Decisió C(2011) 1337 final, de 8 de març de 2011, per als ajuts de la mesura 226 del PDR, que tenen assignat el número d’ajut d’estat N 442/2010, i mitjançant la Decisió C(2010) 8831 final, de 14 de desembre de 2010, per als ajuts de la mesura 227, que tenen assignat el número d’ajut d’estat N 443/2010. La resta de conceptes de l’annex 1, i sense perjudici dels imports màxims subvencionables fixats en la convocatòria corresponent, se sotmeten al Reglament (CE) 1998/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis, i, per tant, el total d’ajuts de minimis atorgat a una persona sol·licitant no podrà excedir els 200.000,00 euros bruts durant l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors.

1.3 Es modifica el primer paràgraf de l’apartat 6.6 o), que passa a tenir la redacció següent:

En el cas que la despesa subvencionable superi la quantia de 50.000,00 euros de cost per execució d’obra o de 18.000,00 euros en el supòsit de subministrament de béns d’equip o prestació de serveis per empreses de consultoria o assistència tècnica, la persona beneficiària ha de presentar tres ofertes de diferents proveïdors, amb caràcter previ a la contracció del compromís per a la prestació del servei o el lliurament del bé, llevat que per les característiques especials de les despeses subvencionables no hi hagi al mercat prou nombre d’entitats que el subministrin o prestin.

1.4 Es modifica l’apartat 8.6, que passa a tenir la redacció següent:

8.6 En la resolució de concessió hi figuraran, com a mínim, l’import màxim de l’ajut, les condicions que haurà de complir la persona beneficiària, el termini d’execució i de justificació de les actuacions subvencionables, la llista de reserva dels sol·licitants admesos a la convocatòria i la procedència dels fons amb els quals es finança i l’import que prové del FEADER (indicant a quin eix del Programa pertany l’ajut), així com la resta de fons. En el cas d’ajuts que tinguin naturalesa d’ajut d’estat d’acord amb l’apartat 3.5 d’aquestes bases reguladores, s’ha d’indicar el número de règim d’ajuts i la decisió de la Comissió mitjançant la qual es declara la seva compatibilitat amb el mercat interior. En el cas d’ajuts sotmesos al règim de minimis cal indicar la referència al Reglament (CE) 1998/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis (DOUE L-379, de 28.12.2006). Així mateix, s’ha de fer constar que la fermesa de la resolució de concessió de l’ajut comporta que la persona beneficiària declara tàcitament que està al corrent de les seves obligacions amb l’Administració tributària, la Seguretat Social i amb la Generalitat de Catalunya.

1.5 Es modifica l’apartat 9.1, que passa a tenir la redacció següent:

Les persones beneficiàries han de realitzar les actuacions objecte dels ajuts i justificar-les en el termini que s’indiqui a les convocatòries, per tal que es pugui procedir a la certificació, ja sigui parcial o definitiva, i comprovació de l’execució de les activitats previstes. Les persones beneficiàries poden sol·licitar una pròrroga del termini de realització i justificació de les actuacions a l’òrgan concedent en els termes que estableix l’article 49.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

1.6 Es modifica l’apartat 9.6 de l’annex 2, que passa a tenir la redacció següent:

Es permet, o bé una certificació parcial no definitiva quan s’hagi executat almenys el 50% de la inversió subvencionada i una de final per a la resta d’actuacions realitzades, o bé una certificació final pel volum total de treballs realitzats.

1.7 Es modifica l’apartat 10.1 de l’annex 2, que passa a tenir la redacció següent:

10.1 Les diferents convocatòries que es puguin establir en relació amb aquestes bases reguladores podran determinar les condicions i característiques per les quals les persones beneficiàries dels ajuts podran sol·licitar un préstec a l’Institut Català de Finances (ICF) o una bestreta al DAAM. La sol·licitud de bestreta es podrà realitzar en el moment de realitzar la sol·licitud de l’ajut mitjançant l’imprès corresponent o bé en el termini de quinze dies a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució de concessió de l’ajut

.

1.8 La referència al RCE 1975/2006 en el segon paràgraf de l’apartat 12.1 de l’annex 2 es substitueix pel Reglament (UE) 65/2011, de la Comissió, de 27 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR