DECRET 48/1991, de 22 de gener, de reestructuració de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

Pel Decret 199/1986, de 26 de maig, sobre estructuració orgànica de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, es va adequar l'organització funcional de la Direcció General al marc competencial administrat, amb la incorporació dels darrers traspassos en matèria d'habitatge de promoció pública.

Posteriorment, la creació del Departament de Benestar Social i, al seu si, la Direcció General de Serveis Comunitaris, ha comportat una nova distribució competencial, concretada en el Decret 275/1988, de 12 de setembre, pel qual s'adscriuen al Departament de Benestar Social determinades competències en matèria d'habitatge, i en el Decret 378/1988, de 14 de novembre, sobre modificació del Decret 216/1986, de 26 de maig, sobre programació i adjudicació d'habitatges de promoció pública.

D'altra banda la publicació del Decret 375/1988, d'1 de desembre, sobre control de qualitat en l'edificació i l'aplicació de la normativa sobre condicions d'habitabilitat, del Decret 346/1983, de 8 de juliol, sobre el nivell d'habitabilitat objectiva, i del Decret 129/1984, de 18 d'abril, sobre l'atorgament de la cèdula d'habitabilitat, han generat un increment de les funcions en seguiment, inspecció i control de la Direcció General respecte de la promoció d'habitatges en règim lliure.

La necessitat de reconduir el programa de promoció de l'habitatge de protecció oficial, en funció de les directrius d'àmbit estatal, d'una política pròpia de foment de l'habitatge i de l'interès a potenciar l'aparició de nous agents promotors que diversifiquin l'oferta d'habitatge a preus controlats, aconsellen també l'ampliació i modificació de la distribució de comeses dels diferents serveis de la Direcció General.

I finalment, l'increment que experimenta l'activitat constructiva en el camp de la rehabilitació pública i privada i la conveniència d'augmentar els esforços per a l'adequació i la modernització del parc d'habitatges existents indueixen a la conveniència d'un reforçament de l'actuació de l'administració, mitjançant la implantació d'unitats descentralitzades de foment i control, coordinades des de la Direcció General.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'estructura orgànica de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge serà la següent: 1.1 Subdirecció General d'Arquitectura i Habitatge, de la qual depenen les unitats administratives següents: Servei d'Estudis i Documentació. Servei d'Assessoria Jurídica. Servei de Promoció de la Rehabilitació. Servei d'Ordenació de l'Edificació. Servei Territorial d'Arquitectura i Habitatge de Barcelona. Servei Territorial d'Arquitectura i Habitatge de Girona. Servei Territorial d'Arquitectura i Habitatge de Lleida. Servei Territorial d'Arquitectura i Habitatge de Tarragona. 1.2 Servei de Gestió i Informatització. 1.3 Servei d'Edificació i Conservació. 1.4 Servei de Programació i Promoció de l'habitatge.

Article 2

Les funcions de la Subdirecció General d'Arquitectura i Habitatge, dins la Direcció General d'idèntica denominació, seran les següents:

  1. L'assistència i el suport al director general.

  2. La supervisió de l'elaboració del marc normatiu en matèria de patrimoni immobiliari i d'habitatges, i també de la tasca de recollida i anàlisi de documentació, i elaboració dels estudis i treballs que la Direcció General encomani.

  3. La coordinació de les actuacions dels serveis territorials d'Arquitectura i Habitatge de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

  4. La gestió de les funcions que la legislació vigent atribueix a la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge en matèria de Cambres Oficials de la Propietat Urbana, en l'àmbit territorial de Catalunya.

  5. En general, el conexeiment de tots els assumptes que li siguin encomanats pel director general i la seva resolució.

  6. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR