DECRET 237/1995, d'11 de juliol, de reestructuració de la Direcció General d'Atenció a la Infància del Departament de Benestar Social.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

El Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, va modificar l'estructura orgànica del Departament iniciant un procés d'implantació d'un model d'organització encaminada a l'especialització de funcions dels recursos humans i tendent a incrementar la coordinació, la simplificació i la racionalització de la gestió departamental.

L'aprovació del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, de refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, exigeix adaptar l'estructura de la Direcció General d'Atenció a la Infància.

Així mateix, la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l'adopció, estableix una prelació de les mesures que convé aplicar prioritàriament al menor com a alternatives a la família biològica. Per aquest motiu, i per garantir una major coordinació i actuació integrada envers el menor, cal adequar l'estructura de la Direcció General d'Atenció a la Infància al foment de determinades figures de protecció.

Atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Direcció General d'Atenció a la Infància 1.1 Són funcions de la Direcció General d'Atenció a la Infància: L'establiment de les directrius per a l'atenció i la promoció del benestar de la infància i de l'adolescència, amb l'objectiu de contribuir al seu ple desenvolupament personal, especialment en els casos en què els entorns sòcio-familiars i comunitaris tinguin un alt risc social. La guarda dels infants en els supòsits establerts per les lleis. La programació en matèria d'infància i adolescència. La protecció i tutela dels menors desemparats per mancança o per exercici inadequat de la pàtria potestat o del dret de guarda i educació. Promoure i coordinar actuacions de prevenció de situacions de risc per a la infància. L'exercici de l'acció preventiva individualitzada i el tractament adient respecte als menors que presenten unes circumstàncies que fan preveure un risc elevat de comissió d'infraccions penals. La reinserció de menors que hagin complert resolució o mesura judicial. Totes les altres funcions atribuïdes per la Llei 37/1991, de 30 de desembre, sobre mesures de protecció dels menors desemparats i de l'adopció, i les que la Llei 21/1987, d'11 de novembre, que modifica el Codi Civil, encomana a la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria. Promoure i executar les actuacions i els programes necessaris en el seu àmbit d'actuació. La direcció, supervisió i control de la gestió i de l'activitat dels òrgans que en depenen. Facilitar a la Secretaria General la informació necessària per a la planificació, l'ordenació i l'avaluació dels serveis socials. 1.2 La Direcció General d'Atenció a la Infància s'estructura en els òrgans següents: La Subdirecció General d'Atenció a la Infància. El Servei de Suport Jurídic.

Article 2

Subdirecció General d'Atenció a la Infància 2.1 Correspon a la Subdirecció General d'Atenció a la Infància: Elaborar propostes de planificació, actuació, coordinació, formació i investigació en l'àmbit de la infància. Resoldre sobre la guarda i tutela del menor, sobre les mesures d'internament i acolliment, i resoldre sobre el centre, família o recurs adient per a cada menor, amb l'avaluació prèvia dels informes tècnics, els antecedents i les disponibilitats, i vetllant pel respecte a les prioritats que estipula la normativa vigent. Coordinar i supervisar el desenvolupament de les funcions dels òrgans que té adscrits i resoldre en els casos en què correspongui. Fomentar les actuacions preventives en general com a eix bàsic de l'acció, com també aquelles altres actuacions tendents a la prevenció de situacions de risc. 2.2 Depenen de la Subdirecció General d'Atenció a la Infància: El Servei d'Atenció Immediata. El Servei d'Atenció al Menor. El Servei de Recursos per a Menors. El Servei d'Adopcions.

Article 3

Servei d'Atenció Immediata 3.1 Correspon al Servei d'Atenció Immediata: Proposar els criteris d'avaluació i informar sobre la conveniència de l'aplicació de mesures de protecció al menor adients, considerada la valoració dels equips tècnics dels centres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR