DECRET 239/1995, d'11 de juliol, de reestructuració de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

El Decret 192/93, de 27 de juliol, de reestructuració del Departament de Benestar Social, va modificar l'estructura orgànica del Departament iniciant un procés d'implantació d'un model d'organització encaminada a l'especialització de funcions dels recursos humans i tendint a incrementar la coordinació, simplificació i racionalització de la gestió departamental.

L'aprovació del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, de refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, exigeix adaptar l'estructura de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials i de les delegacions territorials del Departament de Benestar Social al nou model de descentralització.

En virtut del que s'ha exposat, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS)

Article 1

Funcions i estructura 1.1 Corresponen a l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials les competències i funcions regulades a l'article 53 del text refós de les lleis 12/1983, 26/1985 i 4/1994, en matèria de serveis socials, aprovat pel Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre. 1.2 Al capdavant de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials hi haurà un director general del qual depenen: La Subdirecció General d'Atenció i Promoció de les Persones amb Disminució. La Subdirecció General d'Atenció i Promoció de les Persones Grans i d'Atenció Primària. El Servei de Prestacions Individuals. El Servei de Gestió Pressupostària.

Article 2

Director general de l'ICASS Correspon al director general de l'ICASS l'exercici de les funcions descrites a l'article 4 del Decret 436/1983, de 6 d'octubre, a excepció de la gestió dels serveis socials gestionats per la Direcció General d'Atenció a la Infància, així com facilitar a la Secretaria General del Departament la informació necessària per a la planificació, l'ordenació i l'avaluació dels serveis socials.

Article 3

Subdirecció General d'Atenció i Promoció de les Persones amb Disminució 3.1 Correspon a la Subdirecció General d'Atenció i Promoció de les Persones amb Disminució, sota la supervisió de la Direcció General i d'acord amb els seus criteris, avaluar la necessitat de recursos i actuacions encaminades a cobrir les demandes del col·lectiu de les persones amb disminució dins l'àmbit de competències d'assistència i serveis socials assignades a l'Administració de la Generalitat; fomentar i promoure actuacions i mesures orientades a la integració plena de les persones amb disminució en els àmbits social, laboral i ocupacional, i de supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació, entre altres, i a la detecció, diagnòstic i atenció precoç; fixar els criteris d'aplicació dels barems reglamentaris per ser beneficiari dels serveis; proposar la creació i gestionar, si s'escau, programes i recursos en el seu àmbit d'actuació; resoldre l'assignació de recursos a les persones amb disminució; promoure l'avaluació del grau de satisfacció dels beneficiaris dels ajuts i serveis atorgats, així com facilitar a la Direcció General la informació necessària per a la planificació, propostes d'ordenació i avaluació dels recursos en aquest àmbit. 3.2 Depenen de la Subdirecció General d'Atenció i Promoció de les Persones amb Disminució els òrgans següents: El Servei de Gestió de Recursos per a les Persones amb Disminució. El Servei de Suport a les Persones amb Disminució.

Article 4

Servei de Gestió de Recursos per a les Persones amb Disminució 4.1 Al Servei de Gestió de Recursos per a les Persones amb Disminució li correspon proposar criteris per a l'establiment de la tipologia de recursos i programes en l'àmbit de les persones amb disminució; establir els projectes marc als quals s'han d'ajustar les actuacions i activitats a desenvolupar per a cada tipus de recurs i programa; promoure la creació i implantació de recursos i actuacions encaminades a fomentar la integració de les persones amb disminució a la societat, en funció de les necessitats i la seva oportunitat; avaluar les sol·licituds d'ajut i suport per a la creació i el manteniment de recursos i programes en l'àmbit d'actuació de la Subdirecció General; fixar els criteris d'avaluació per establir el diagnòstic i les mesures sobre les necessitats de les persones amb disminució sol·licitants de recursos i serveis sòcio-assistencials amb caràcter general i d'atenció precoç. 4.2 Depenen del Servei de Gestió de Recursos per a les Persones amb Disminució: La Secció de Gestió de Centres i Serveis per a les Persones amb Disminució. La Secció d'Avaluació de Necessitats Assistencials de les Persones amb Disminució.

Article 5

Secció de Gestió de Centres i Serveis per a les Persones amb Disminució Correspon a la Secció de Gestió de Centres i Serveis per a les Persones amb Disminució realitzar les actuacions tendents al foment, la creació i el seguiment dels recursos i programes; informar i donar suport per a la correcta adequació dels recursos i programes als projectes marc corresponents; informar sobre les sol·licituds i necessitats de creació, ampliació i manteniment de recursos i programes en aquest àmbit.

Article 6

Secció d'Avaluació de Necessitats Assistencials de les persones amb Disminució Correspon a la Secció d'Avaluació de Necessitats Assistencials de les Persones amb Disminució la valoració del grau de disminució, l'avaluació i la qualificació dels sol·licitants de serveis i recursos, mitjançant els centres d'atenció a les persones amb disminució quan correspongui, d'acord amb les directrius fixades pel Servei, l'elaboració d'informes relatius a les necessitats d'aquest col·lectiu i l'elevació de propostes d'actuacions i mesures tendents a la millora en la prestació de serveis o implantació d'alternatives.

Article 7

Servei de Suport a les Persones amb Disminució 7.1 Al Servei de Suport a les Persones amb Disminució li correspon fixar els criteris d'avaluació per establir la qualificació i les mesures sobre les necessitats de les persones amb disminució sol·licitants de recursos i serveis laborals i ocupacionals; proposar actuacions tendents a promoure recursos en l'àmbit laboral i ocupacional per a persones amb disminució i el foment de l'autonomia personal, de l'accessibilitat i d'eliminació de barreres arquitectòniques i de comunicació; proposar la tipologia de serveis, ajuts i actuacions adients; establir els criteris de seguiment dels beneficiaris que permetin avaluar la idoneïtat del Servei, actuació o ajut atorgat dins el seu àmbit d'actuació. 7.2 Depenen del Servei de Suport a les Persones amb Disminució: La Secció de Promoció de l'Autonomia Personal i de l'Accessibilitat. La Secció de Promoció Laboral i Ocupacional.

Article 8

Secció de Promoció de l'Autonomia Personal i l'Accessibilitat Correspon a la Secció de Promoció de l'Autonomia Personal i l'Accessibilitat informar i proposar mesures i actuacions en l'àmbit de la promoció de l'accessibilitat i de la supressió de barreres arquitectòniques i de comunicació; avaluar, d'acord amb els criteris fixats pel Servei, les sol·licituds d'ajuts i el grau de satisfacció dels seus beneficiaris; coordinar les actuacions que li siguin encomanades dins el seu àmbit d'actuació i gestionar els programes i les activitats que li corresponguin.

Article 9

Secció de Promoció Laboral i Ocupacional Correspon a la Secció de Promoció Laboral i Ocupacional informar sobre mesures i actuacions en el seu àmbit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR